На правильній стежці до лісу

22 грудня 2018р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Ігор Табінський.

Львівська область.

Фото автора.

Минулої середи у стінах Бродівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 панував святковий настрій. Ще б пак, учнівське лісництво «Паросток» завоювало «срібло» на Всеукраїнському конкурсі Товариства лісівників України.

НАГОРОДУ школярі заслужили наполегливою працею. Президія Всеукраїнської ради ТЛУ скрупульозно відбирала подані на конкурс матеріали. Згідно з правилами, участь у ньому може брати учнівське лісництво, яке має як мінімум трирічну історію своєї діяльності. Бродівське більш ніж утричі перевищує цей показник. У тісній співпраці Бродівського лісгоспу і школи «Паросток» виріс у діяльну організацію, яка налічує близько двох десятків активних членів, не байдужих до природи і лісу. Найактивніші серед них старшокласники Руслан Матящук, Вікторія Кінаш, Ілона Грубіш, Тетяна Корольчук, Дмитро Жолнович, Тетяна Войтів.

Керівник учнівського лісництва Лілія Малік зазначила, що співпраця школи та держлісгоспу — справа важлива і потрібна. У дітей виховується дбайливе ставлення до лісу, розширюються та поглиблюються знання природничих наук. Школярі відчувають значну підтримку лісівників, зокрема відповідальне шефство над ними здійснює інженер лісових культур ДП «Бродівський ЛГ» Лідія Кінаш. І це мотивує їх бути активнішими та стараннішими, вони опановують і розвивають навички роботи у лісовому господарстві. Юні лісівники вивчають основи лісознавства, працюють на ділянках, на розсаднику та в теплицях пліч-о-пліч із наставниками, готують науково-дослідницькі роботи. Після закінчення школи багато хто з них здобуває вищу освіту для подальшої роботи у галузі. А вступаючи до навчальних закладів, вони мають бонуси за участь в учнівському лісництві.

Хороша теоретична підготовка та практичні навички гідно оцінені численними грамотами і подяками, які отримують юні лісівники на різних природоохоронних конкурсах та змаганнях обласного рівня.

І ось усеукраїнська нагорода — Почесна грамота Товариства лісівників і приз у вигляді медіапроектора. Вручаючи їх школярам-старшокласникам, головний лісничий, перший заступник начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Ярослав Целень щиро подякував керівництву школи за тісну співпрацю з лісгоспом і висловив сподівання, що такі активні члени «Паростка» в майбутньому вже не зможуть бути байдужими до природи і, цілком можливо, незабаром оберуть благородну професію лісівника.

www.silskivisti.kiev.ua/19645/index.php

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління