Ліс на грядці: з чого починається відновлення "зелених легень"

15 вересня 2016р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Щоб відновити "зелені легені" нашого регіону, у лісгоспах створюють спеціальні плантації. Тут, на перший погляд, на звичайнісіньких грядках, вирощують саджанці різних порід дерев - і для заліснення, і для потреб садо-паркового господарства, які надалі висаджують у лісах або ж парках чи скверах.

Цього тижня у Романівському лісництві, що неподалік Львова, ввели в експлуатацію новий розсадник площею 0,5 га, на якому планують вирощувати 150-200 тисяч (!) посадкового матеріалу.

"Розсадник матиме три відділення: посівне, шкільне та відділення зеленого живцювання, -- каже Львівським новинам онлайн Мирослав Пилипів, головний лісничий ДП "Бібрський лісгосп". -- В посівному відділенні заплановано вирощувати 1-3-річні сіянці дуба, бука, клена, липи, горобини, вишні, черешні та інших порід, які будуть використані для посадки в лісі. В шкільному відділенні вирощуватимемо саджанці як лісових порід, так і порід, які використовуються для озеленення -- туї, самшит, калина, горобина чорноплідна, кипарисовики тощо. Значна частина садивного матеріалу надається для озеленення як благочинна допомога школам, церковним громадам, сільським та міським радам, природоохоронним організаціям.

Окреме відділення заплановане для зеленого живцювання, метою якого є вирощування посадкового матеріалу із живців (черенків) як для потреб лісового господарства, так і потреб озеленення".

Частину площі розсадника використають для вирощування посадкового матеріалу із закритокоренево системою, що дасть змогу проводити посадку протягом всього року. Поблизу розсадника навіть створили окрему водойму, щоб поливати саджанці в засушливу пору року.

"Для того, щоб виростити ліс до віку стиглості, необхідно 90-120 років. Тому ті, що створюють ліси і доглядають за ними, не в змозі побачити творіння своїх рук в повній величі і красі. Оцінити їхню працю зможуть лише майбутні покоління", -- додає Мирослав Пилипів.

lvivexpres.com/news/

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас