Цілий ліс - в одному кошику

11 жовтня 2016р, ЗМІ про нас. Прес-служба

У лісгоспах розпочали роботу зі збору насіння

У жовтні наступив період масового дозрівання насіння основних лісоутворюючих порід і лісівники активно взялись за його заготівлю.

Лісівники наголошують, що від якості зібраного насіння залежить майбутній посадковий матеріал. Своєю чергою, здоровий посівний матеріал є запорукою здорового насадження.

"Роботу зі збору насіння для майбутніх лісів у лісгоспі проводимо на об’єктах постійної лісонасінневої бази. З цією метою в лісгоспі створили та активно використовуємо генетичні резервати дуба на площі 46 га, бука – 270 га та постійні лісонасінневі ділянки бука лісового на площі 115 га, дуба звичайного – 83 га, -- розповів Львівським новинам онлайн Мирослав Пилипів, головний лісничий ДП "Бібрський лісгосп". -- До прикладу, щоб забезпечити потребу в насінні модрини, цьогоріч у нашому лісгоспі заклали 3 гектари нових плантацій модрини європейської. А назагал для лісовідновлення в лісгоспі щороку вирощуємо від 800 тисяч до 1 мільйона (!) сіянців та саджанців. Відтак, слід добре попрацювати, щоб заготовити належну кількість лісового насіння".

Зокрема, в поточному році у лісгоспі планують заготовити 4 000 кг жолудя, 100 кг насіння бука, 30 – 40 кг насіння модрини та смереки, певну кількість насіння кісточкових та ягідних дерев та кущів.

Лісівники розповіли, що уже почалась заготівля шишок модрини, жолудя дуба звичайного та насіння бука. Перші 300 кг жолудя дуба звичайного в Романівському лісництві вже поповнили запаси насіння, яке буде висіяне в розсадниках лісгоспу в 2017 році.

lvivexpres.com/news/
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас