ВПЕРШЕ НА РОЗВИТОК ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА ОБЛАСТІ СПРЯМУВАЛИ 2,5 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ

15 лютого 2017р, ЗМІ про нас. Прес-служба

У вівторок, 14 лютого, Львівська обласна рада ухвалила Обласну цільову програму розвитку лісового господарства Львівської області на 2017-2021 роки. З обласного бюджету цьогоріч на цю програму передбачено 2,5 млн грн.

За це рішення проголосувало 50 депутатів.

Основні напрямки, які прописані у цій програмі, скеровані на збереження та відновлення лісів Львівської області. Зокрема, йдеться про збереження біологічного різноманіття, утримання територій та об’єктів природно-заповідного фонду, підвищення рівня лісистості, вирощування садивного матеріалу, оздоровлення лісів, ліквідацію наслідків масового всихання ялинових та соснових насаджень, розвиток рекреаційної та туристичної інфраструктури тощо.

Як зазначив начальник Львівського обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека, заходи, передбачені програмою, скеровані на посилення екологічних, соціальних та економічних функцій, охорону і захист лісів, їх раціональне використання та відтворення.

«Ухвалення такої програми давно було на часі. Львівщина – одна із найбільш лісистих областей в Україні. Ліси займають майже 32% території регіону. Та всі ми прекрасно знаємо, що сьогодні відбувається у лісовому господарстві. Галузь – здебільшого збиткова. Ліси масово вирубуються або ж гинуть без належного догляду. Очевидно, що така ситуація потребувала негайної реакції, якщо ми хочемо зберегти лісове багатство», – пояснив голова профільної комісії Андрій Білоус.

Слід додати, що всього на виконання заходів Програми розвитку лісового господарства на 2017-2021 рр планують залучити 3 674, 8 млн грн. 

oblrada.lviv.ua

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас