Посилення охорони лісів і розвиток лісогосподарського виробництва – лісгоспи області підвели підсумки

7 серпня 2017р, ЗМІ про нас. Прес-служба

За результатами звіту Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства за півріччя відзначили зріст обсягів реалізації продукції на 112% у порівнянні із аналогічним періодом минулого року. Окрім цього, обговорили питання лісовирощування, протидії незаконній вирубці, інвестицій в лісове господарство і переробку деревини, охорони лісів від пожеж та шкідників.

«За 1-ше півріччя в лісах зафіксовано на половину менше незаконних вирубок в порівнянні з минулим роком. Це є результатом системної роботи лісової охорони у співпраці із правоохоронцями та громадськими організаціями. В нашій області вперше в Україні налагоджено механізм громадського контролю в лісгоспах Львівщини», - зазначив начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

На важливості та результативності лісової галузі для економіки регіону наголосив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

«Кожен десятий експортний долар Львівщина заробила у лісовій галузі. Ми вже не експортуємо сировину, ми експортуємо товари. Завдяки цьому пожвавився бізнес. Лише цього року відкрито три деревообробних підприємства. В лісовій, деревообробній та меблевій галузі працює майже 10 тисяч працівників. Лісова галузь важлива з точки зору наповнення місцевого бюджету. Однак, окрім економіки це ще й туризм, і екологія, і рекреація», - зазначив Ростислав Замлинський.

Також перший заступник наголосив на важливості співпраці лісових господарств з громадськими організаціями, пріоритетності збереження лісового фонду, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення з питань спалення сухостою, охорони лісів від незаконних рубок.

Лісівники окреслили плани на наступних півроку, серед яких: посилення охорони лісів, перехід на засади наближеного до природи лісівництва та введення в експлуатацію нових деревообробних потужностей. 

loda.gov.ua/news

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас