Облрада звернеться до Кабміну з проханням зупинити реалізацію Стратегії розвитку лісового господарства

29 листопада 2017р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Профспілкові організації лісогосподарських підприємств Львівщини, 28 листопада, доєдналися до всеукраїнської акції проти ухваленої Урядом Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період 2017 – 2020 рр. Під час зібрання учасники мітингу прийняли звернення до Львівської обласної ради щодо недопущення знищення лісової галузі. Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, звертаючись до присутніх, наголосив, що Стратегія розвитку лісового господарства, прийнята Урядом, відповідей на вкрай важливі питання для лісової галузі такі як: що робити з всиханням лісів, що робити з порятунком лісів центру, сходу і особливо півдня країни, як правоохоронні органи мають ефективно боротися із незаконними рубками – не дає.

«Натомість цим документом передбачене створене єдиної юридичної особи, існування, економічна доцільність і ефективність якої є вкрай сумнівними. Насправді в Україні немає аналогу, щоб сотні відокремлених виробничих підрозділів, де цикл виробництва триває від 60 до 120 років, як у лісовій галузі, існували в ранзі однієї юридичної особи», – пояснив очільник обласного парламенту.

«Тому, безумовно, на наступному сесійному засіданні Львівської обласної ради депутатський корпус має підтримати вимоги лісової профспілки і того громадського сектору, який добре розуміє цю проблему, і буде просити Кабмін все-таки зупинити реалізацію цієї Стратегії, а також розробити реальний план реформування лісового господарства і наповнення лісової галузі життям», – підкреслив Олександр Ганущин.

Варто зауважити, що учасники зібрання відзначили тверду позицію керівництва області щодо недопущення створення в лісовій галузі на національному рівні суб’єкта господарювання, повноваження щодо управління корпоративними правами якого здійснюватиме Кабмін. 

Детальніше дивіться у сюжеті на 5:54 хв. у Новинах на ТРК "Львів": https://www.youtube.com/watch?v=Y2z6O5_sz9o


www.lviv.tv/news

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас