Комітет ВРУ рекомендував доопрацювати Стратегію щодо розвитку лісового господарства

14 лютого 2018р, ЗМІ про нас. Прес-служба

13 лютого, у Львові відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин щодо реформування лісового господарства України.

Комітет ухвалив рішення з стратегічних питань розвитку лісового господарства України, яким рекомендовано Кабінету Міністрів доопрацювати Стратегію щодо розвитку лісового господарства і створити програмний документ, який забезпечить сталий розвиток лісової галузі.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що ключовим в Указі Президента ”Про додаткові заходи щодо розвитку лісового господарства, раціонального природокористування та збереження об’єктів природо-заповідного фонду” є децентралізація у розвитку лісової галузі.

“Стратегія розвитку лісової галузі повинна бути єдина і їй повинні підпорядковуватись усі, хто є дотичний до лісового господарства. Ключова річ відображена в Указі Президента від 21 листопада минулого року - децентралізація у розвитку лісової галузі. Якщо на сьогодні територіальні громади мають більше повноважень, території в рамках єдиної стратегії повинні мати можливості, які відповідають специфіці для кожної області. Лісовий сектор економіки області потужно розвивається, 25% всього експорту Львівщини - це експорт лісового сектора. За останній рік на території області державні лісові господарства відкрили 4 нові переробки. Сьогодні на Львівщині у лісовій галузі задіяно 10 тисяч людей, які мають стабільний дохід і нам треба зберегти це. Завдяки працівникам правоохоронних органів ми суттєво зменшили обіг незаконних вирубок, сьогодні Державне лісове господарство на 100% в електронному еквіваленті має обіг деревини”, - зазначив Олег Синютка.

Під час засідання начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека зазначив, що стратегія реформування повинна не допустити приватизацію лісів.

“Перше, що потрібно, це закон Про національну лісову політику, де мають бути закріплені принципові підходи в лісовому господарстві, а саме недопущення приватизації лісів. Приватна власність може бути, але тільки шляхом створення нових лісів на приватних землях”, - наголосив Анатолій Дейнека.

Відтак, напрацьовані рішення під час засідання повинні забезпечити сталий розвиток лісової галузі.  

loda.gov.ua/news

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас