Віртуоза шершні не зупинять

25 липня 2018р, ЗМІ про нас. Прес-служба

 

Хто найкраще вміє звалити дерево на Львівщині? Місцеві лісівники жартують, що відповідь знають усі звірі, й називають майстра з Радехівського лісгоспу Володимира Кухту.

СЛАВИ віртуоза своєї справи чоловік зажив не лише в області — торік виборов першість на всеукраїнських змаганнях, а срібним і бронзовим призером на них виходив вісім разів. Знають пана Володимира і за кордоном — на конкурсі в Італії посів почесне третє місце. З таким професіоналом змагатися справді важко…

— Немає нічого неможливого, — заперечує молодий майстер лісу зі Сколівського господарства Василь Рибак.

Торік хлопець брав участь і переміг у 19-х обласних змаганнях у категорії юніорів. А цього разу вирішив кинути виклик досвідченим, зокрема Володимирові Кухті.

Мірялися майстерністю і кмітливістю в Сусідовицькому лісництві ДП «Старосамбірський ЛГ». І його директор Юрій Мончко, і куратор змагань заступник начальника облуправління лісового та мисливського господарства, головний інженер Юрій Гром’як доклали всіх зусиль, аби забезпечити заходу найвищий рівень. Для більш як півтора десятка учасників підібрали відповідну ділянку ялиць, де вже раніше проходила рубка. Дерева слід було вміло звалити, покласти на кілок, вклавшись у норматив. Наступні етапи — відокремлення гілок, монтаж нового ланцюга і поворот шини пили, розкряжування дерева комбінованим різом, точне розкряжування…

І ось фініш! Члени журі присудили «половину» заслуженого першого місця визнаному авторитетові — майстру лісу Нивицького лісництва ДП «Радехівське ЛМГ» Володимирові Кухті. Поруч нього на п’єдесталі молода зміна — теж переможець майстер лісу Козівського лісництва ДП «Сколівське ЛГ» Василь Рибак. Друге і третє місця вибороли вальники лісу Ігор Прийма із Заболотцівського лісництва ДП «Бродівське ЛГ» та Володимир Ільницький із Мохнатського лісництва ДП «Боринське ЛГ».

Численні працівники лісгоспів, які приїхали підтримати учасників змагань і привітати переможців, були в захваті від події. Особливо відзначили, що серед переможців — талановита й перспективна молодь. Гарячі оплески, зокрема, дісталися й Володимирові Островському з Бродівського лісгоспу. Він переміг серед юніорів. Заслужив похвалу Володя й за мужність: під час тренування натрапив на кубло шершнів, нажалили так, що потрапив до лікарні… Проте змагань не пропустив і виборов перше місце! Ось справжня воля до перемоги!

Ігор ТАБІНСЬКИЙ.

Львівська область.

Сільські вісті

Фото автора.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас