Громадська рада при Львівському ОУЛМГ розглянула звіт та план роботи у 2015 році

18 Червня 2015р, Громадська рада. Прес-служба

16 червня у приміщенні обласного управління відбулося засідання Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Участь у засіданні взяли члени Громадської ради, спеціалісти обласного управління та директори державних лісогосподарських підприємств області.

На засіданні голова Громадської ради С. Миклуш виступив зі звітом про її роботу протягом року. Так, на засіданнях ради розглядались та отримали схвалення пропозиції щодо змін до Закону України «Про мисливське господарство та полювання», порядок видачі ліцензій на добування диких парнокопитних тварин, перспективи розвитку лісового і мисливського господарства Львівщини на 2015 р. тощо. Також голова Громадської ради відзначив роботу окремих її членів та їхні ініціативи, зокрема В. Майбороди щодо покращення оцінки лісових ресурсів та відпуску деревини у Славському та Сколівському лісгоспах,
Б. Кушніра щодо створення груп оперативного реагування для реакції на правопорушення у лісовому та мисливському господарстві та забезпечення громадського контролю, І. Спринського щодо створення ініціативної групи з пілотного проекту для забезпечення прозорості закупівель лісопродукції. Окрім того, Громадська рада підтримала низку звернень до органів державної влади та прокуратури.

Також учасники засідання заслухали доповіді про роботу комісій з лісового та мисливського господарства. Доповідачі звертали увагу на такі проблеми, як проведення санітарних рубок, будівництво лісових доріг, відновлення мисливської фауни, встановлення лімітів добування тварин. Комісією із мисливського господарства у 2014 р. було внесено низку пропозицій до Львівського ОУЛМГ щодо вдосконалення видачі і вартості ліцензій, застосування зброї працівниками лісової охорони і підписання контрольних карток тощо. Ці пропозиції були направлені у Держлісагентство і, за інформацією голови комісії із мисливського господарства Б. Піско, законопроект із цими пропозиціями планують подати у Верховну Раду наприкінці літа.

Жваву дискусію викликали обговорення випадків виявлення крадіжок деревини та браконьєрства, методи їх запобігання і притягнення до відповідальності винних осіб.

І все ж члени Громадської ради залишилися незадоволеними результатами роботи ради та вирішили, що потрібно активізувати діяльність членів Громадської ради, створити групи на місцях та ініціативні групи за напрямками роботи лісогосподарських підприємств, щоб зробити роботу Громадської ради ефективною, конструктивною і щоб вона приносила користь громаді Львівщини.

Обговорили учасники засідання і план роботи Громадської ради та проект регламенту Громадської ради, який вирішили прийняти за основу і розмістити на сайті Львівського ОУЛМГ, щоб всі бажаючі могли з ним ознайомитися і надіслати свої пропозиції, які будуть розглянуті на наступному засіданні Громадської ради.

Також до складу Громадської ради прийняли нових членів – представників ГО «Чорна сотня», ГС «Асоціація бойових мистецтв і єдиноборств», ГО «Асоціація кікбоксингу», ГО «Люстрація», ГО «Рада сотень майдану», ГО «Обласна спілка ветеранів майдану», ГО «Розвиток громади».

Громадська рада
при Львівському ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Громадська рада