Відбулось чергове засідання Громадської ради при Львівському ОУЛМГ

26 жовтня 2016р, Громадська рада. Прес-служба

25 жовтня у приміщенні обласного управління відбулося засідання Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Участь у засіданні взяли члени Громадської ради та спеціалісти обласного управління. Загалом всіх присутніх налічувалось близько 60 чоловік.

Відкрив засідання голова Громадської ради при Львівському ОУЛМГ Степан Миклуш, який оголосив порядок денний та регламент роботи Громадської ради.

В ході засідання члени Громадської ради обговорили проект ПОЛОЖЕННЯ про Комісії Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового і мисливського господарства.

Положення визначає завдання та організацію роботи Комісії, основним призначенням якої є сприяння участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики у сфері лісового та мисливського господарства, сприяння забезпеченню прозорості та відкритості діяльності Львівського обласного управління лісового і мисливського господарства.

Нагадаємо, на попередньому засіданні Громадської Ради від 26 липня 2016 року було прийнято рішення про створення 4-х комісій: лісового господарства, мисливського господарства, лісопромислового комплексу та зав’язків з громадськістю. Кожною комісією було обрано голову, заступника та секретаря.

За результатами обговорення члени Громадської ради при Львівському ОУЛМГ одноголосно проголосували про затвердження Положення про комісії Громадської ради та протоколів засідань комісій.

Згідно наступного питання порядку денного перший заступник начальника управління Ярослав Целень поінформував присутніх Про виконання рішення № 249 від 27 вересня 2016 року Львівської обласної ради «Про впорядкування лісокористування у Львівській області та внесення доповнень до рішення обласної ради від 16.02.2016 № 77 «Про запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області».

Він акцентував увагу на питаннях щодо розробки «Програми розвитку лісового господарства Львівської області на 2017 – 2021 роки», переходу на вибірково-поступову систему рубок, ефективної охорони лісів від незаконних рубок, посилення відповідальності за незаконні операції з лісо- і пиломатеріалами. Проблемним на сьогодні, залишається також питання всихання ялинових насаджень у Карпатах та соснових насаджень у рівнинній частині Львівщини.

Ярослав Целень запропонував представникам громадськості брати активну участь у сесіях місцевих рад, під час заслуховування інформації від постійних лісокористувачів про плани ведення лісового господарства на 2017 рік. Спільна робота у цьому напрямку має забезпечити об'єктивне висвітлення для місцевих громад ситуації в лісовій галузі та покращити роботу у сфері ведення лісового господарства на перспективу.

Після виступів доповідачів відбувалась жвава дискусія та обговорення заслуханих питань.

За результатами засідання вирішили на наступному засіданні Громадської ради обговорити план роботи Громадської ради при Львівському ОУЛМГ на 2017 рік.

Усі винесені пропозиції до рішення Львівської обласної ради №249 вирішили опрацювати та довести до обласної ради для відома та відповідного реагування.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Громадська рада