Рішення Громадської ради в дії

22 березня 2018р, Громадська рада. Прес-служба


Рішення Громадської ради в дії

20 березня відбулось засідання Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового і мисливського господарства. Участь у засіданні взяли члени Громадської ради, перший заступник начальника Львівського ОУЛМГ Ярослав Целень, працівники обласного управління.

На початку засідання голова Громадської ради Миклуш С.І. виступив з інформацією про підсумки виїзного засідання комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, на якому розглянули питання реформування лісового господарства України. У засіданні, яке відбулось 13 лютого в Національному лісотехнічному університеті України, взяли участь народні депутати України, заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар, заступник Міністра екології та природних ресурсів Василь Полуйко, голови облдержадміністрацій, представники місцевих органів влади, науковці та інші. За підсумками засідання народні депутати – члени Комітету підтримали пропозиції щодо недопущення передачі лісів у концесію та створення єдиної корпорації. Комітет ухвалив рішення з стратегічних питань розвитку лісового господарства України, яким рекомендовано Кабінету Міністрів доопрацювати Стратегію щодо розвитку лісового господарства і створити програмний документ, який забезпечить сталий розвиток лісової галузі.

З наступного питання порядку денного Миклуш С.І. прозвітував про роботу Громадської ради у 2017 році. Він зазначив, що протягом звітного періоду відбулося 4 засідання Громадської ради, одне з яких – виїзне. Під час засідань обговорено досягнення і проблеми лісової галузі, напрацьовано спільні рішення. Зокрема, у рамках виїзного засідання у травні 2017 року для членів Громадської ради, за участі представників органів місцевого самоврядування, науковців Національного лісотехнічного університету України та ЗМІ, члени громадської ради знайомились з лісорозсадницьким та лісокультурним виробництвом, впровадженням вибіркової системи рубок на засадах, наближеного до природи лісівництва на підприємствах Львівського ОУЛМГ. Також у 2017 році члени Громадської ради долучились до весняної та осінньої посадки лісових культур у Буському та Бродівському держлісгоспах. Під час розгляду даного питання члени Громадської ради виявили бажання долучитись до посадки лісу і цього року.

Також голова Громадської ради поінформував присутніх, що відповідно до Положення про Громадську раду при Львівському ОУЛМГ за систематичну відсутність на засіданнях без поважних причин (більше ніж два рази підряд) зі складу ГР виключено 17 членів Громадської ради. У зв’язку з цим обласним управлінням видано відповідний наказ «Про впорядкування чисельності Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства».

Підсумовуючи свій виступ голова Миклуш С.І. висловив подяку керівництву управління та присутнім за плідну співпрацю у 2017 році, а також відмітив забезпечення відкритості та доступності інформації на сайтах державних лісогосподарських підприємств щодо лісогосподарської діяльності та проведення планових лісогосподарських заходів.

З інформацією «Про забезпечення належних умов оселення мисливських тварин у весняний період» виступив заступник голови Громадської ради Піско Б.Й. Він зазначив, що на сьогодні актуальною проблемою, яку необхідно спільно вирішувати є браконьєрство. Також у весняний період для користувачів мисливських угідь постає ще одна проблема, яка наносить шкоди природному середовищу – спалювання сухої рослинності. Піско Б.Й. надав пропозицію членам Громадської ради долучитись до проведення інформаційної компанії, використовуючи різні засоби масової інформації, щоб привернути увагу широкого загалу людей щодо недопущення спалювання сухої рослинності. З цією метою також запропоновано створити рейдові бригади, із залученням працівників єгерської служби, щоб виявляти порушників законодавства та притягнути їх до відповідальності.

Окрім того, підтримано пропозицію звернутись до Міністерства екології України відносно погодження лімітів та вчасного відкриття сезону полювання 2018-2019рр. Також обговорено питання щодо напрацювання проекту звернення щодо необхідності державного фінансування робіт з впорядкування державного мисливського фонду та щодо механізму використання коштів, за завдані збитки користувачам мисливських угідь.

На завершення засідання перший заступник начальника управління Ярослав Целень подякував членам Громадської ради за активну та плідну співпрацю у вирішенні багатьох важливих питань розвитку лісового господарства Львівщини та закликав долучитись до заходів Всеукраїнської акції Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Громадська рада