В лісах ДП "Львівське лісове господарство" створено родинну плантацію дуба звичайного

25 жовтня 2010р, Новини. Прес-служба

20-22жовтня 2010 року в Товщівському лісництві (квартал 4, виділ 11) ДП «Львівський лісгосп» проведено посадку першої на Львівщині родинної плантації дуба звичайного. Загалом на площі 5,2 га було висаджено 2540 саджанців.

Для вирощування сіянців дуба звичайного, які були використані для створення родинної плантації, було заготовлено насіння з 20 найкращих (плюсових) дерев, які проростають у Львівській та Чернівецькій областях.

Посадка дерев проводилась працівниками Товщівського лісництва ДП "Львівський лісгосп" за участі 22 студентів ЛНУ ім.Івана Франка активістів "Екогуртка", під керівництвом Львівської лісонасіннєвої інспекції та Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Найважливішим етапом створення родинної плантації є дотримання процесу змішування родин клонів на культивованій площі. Завдяки постійному контролю Львівського ОУЛМГ, Львівської лісонасіннєвої інспекції та за науковим супроводом фахівців національного лісотехнічного університету створення першої частини родинної плантації проведено у відповідності до всіх галузевих нормативів, згідно існуючої наукової методики та практичних рекомендації.

В наступному році підприємство планує продовжувати селекційну роботу в даному напрямку та створити ще 4,8 га такоїж плантації.

Адміністрація ДП "Львівський лісгосп" щиро вдячна студентам ЛНУ ім.Івана Франка за активну участь у роботі по створенню родинної плантації та має надію на продовження співпраці в практичній лісогосподарській справі.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління