На Львівщині стартувала ялинкова кампанія 2010-20111 років.

15 листопада 2010р, Новини. Прес-служба

На ялинкову кампанію 2010-2011р.р. лісовими підприємствами Львівського ОУЛМГ запропоновано заготовити новорічних ялинок в обсязі 30,2тис.шт., в тому числі смереки - 22,2 тис.шт., сосни - 8 тис.шт.

На жаль, мораторій на вирубку ялиці білої на новорічні ялинки діє лише на території Львівської області. На території Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецьких областей вирубка ялиці білої на новорічні ялинки не заборонена, тому на ринках м.Львова та інших міст області іде жвава торгівля ялицею, на яку представляються документи із вищезгаданих областей. Поряд із законної реалізацією процвітає незаконна торгівля ялицею, яка здійснюється на ринках м.Львова. Тому, Львівське ОУЛМГ неодноразово зверталося з пропозицією до Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької обласних рад щодо підтримання мораторію на вирубку ялиці білої.

Реалізація ялинок в біжучому році буде проводитись із дворів лісництв та складів, реалізація новорічних ялинок безпосередньо в лісі заборонена.

Львівське ОУЛМГ звернулося з проханням до відділу торгівлі Львівської міської ради визначити місця торгівлі новорічними ялинками на ринках м.Львова і заборонити торгівлю ялинками у не встановлених місцях. Ціни на ялинки висотою 2-3м. будуть в межах 35-40 грн. за смереку і 25-30 грн. за сосну.

Для організованого проведення цьогорічної ялинкової кампанії та попередження випадків незаконної заготівлі і реалізації новорічних ялинок Львівським ОУЛМГ, ГУМВСУ у Львівській області, УМВСУ на Львівській залізниці, Державною екологічною інспекцією у Львівській області, Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища у Львівській області видано спільний наказ від З листопада 2009 року №90/275/1198/111/74 "Про додаткові заходи щодо забезпечення охорони шпилькових насаджень від незаконних рубок в передноворічний період", яким визначений порядок реалізації та перевезення новорічних ялинок.

Відпуск новорічних ялинок буде проводитись по товаро-транспортних накладних (ф-1ТН), скріплених гербовою печаткою лісогосподарського підприємства, за підписом лісничого та бухгалтера лісництва. Реалізації підлягають новорічні ялинки при наявності в торці відпускного клейма.

На автодорогах, залізничних та автобусних станціях будуть створені тимчасові пости з працівників лісової охорони, правоохоронних органів, органів екобезпеки для перевірки законності придбання та перевезення новорічних ялинок.

Штрафи за незаконно зрубану новорічну ялинку в лісах загального користування становлять від 250грн.до 300грн.

Найбільш напружена ситуація із незаконними заготівлями новорічних ялинок залишається в Старосамбірському та Турківському районах. Тому і на цю ялинкову кампанію залучено спецпідрозділ "Беркут" для патрулювання автодоріг, перевірки електропоїздів та ринків м.Львова.

В 2008 році управлінням започаткована акція «Подаруй дітям свято», яка мала продовження в 2009 році і буде відбуватися надалі. Працівники лісгоспів відвідують в передноворічний період сиротинці, будинки дитини, дітей з особливими потребами. Під час відвідин дітям були подаровані новорічні ялинки разом із ялинковими прикрасами, солодощі, фрукти.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління