Держлісагентство: З початку року в лісах України ліквідовано 608 пожеж

23 серпня 2016р, Новини. Прес-служба

За оперативними даними Державного агентства лісових ресурсів України з початку року працівниками державної лісової охорони ліквідовано 608 пожеж на площі 900 га в лісах державних підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Держлісагентства.

Зазначимо, що за останні кілька днів відбулися великі лісові пожежі на значній площі у лісах Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської, Луганської, Миколаївської областей, які вдалося ліквідувати.

С початку року в зазначених областях у зв’язку з підвищенням температури повітря ліси горіли близько чотирьохсот разів на площі 760 гектарів з яких 126 га - верхові лісові пожежі.

За останню добу найбільш небезпечна ситуація склалася у Херсонській області де сталося 3 лісові пожежі на площі 12 га, у Запорізькій протягом цього періоду сталося 5 лісових пожеж на площі 18 га, з яких 3 га - верхова лісова пожежа, у Дніпропетровській області - 6 пожеж на площі більше трьох га. Спільними зусиллями лісової охорони та працівників ДСНС всі пожежі в лісових насадженнях ліквідовані.

Державна лісова охорона продовжує здійснювати профілактичні організаційні заходи з метою запобігання виникненню лісових пожеж та оперативного їх гасіння.

Найпоширенішою причиною виникнення лісових пожеж є людський фактор – непогашене вогнище, кинутий недопалок та ін. Окрім того, практично всі лісові пожежі розпочинаються поза межами лісових масивів – на суміжних територіях, що межують з лісом.

Держлісагентство звертає увагу на те, що у зв’язку з високим рівнем температур повітря, на значній території України рівень пожежної небезпеки продовжує залишатися високим. Тому закликаємо громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування у лісі, а за можливості взагалі відмовитися від відвідування лісів у пожежонебезпечний період.

Якщо ви виявили загоряння у лісі, перш за все, потрібно телефонувати на номер 101. Також у Держлісагентстві цілодобово працюють телефонні лінії, на які громадяни можуть повідомляти про випадки загоряння у лісових масивах. Номери цих телефонів - (044) 235-56-20, 226-32-53.

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків!

Прес-служба Держлісагентства

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління