На території НПП "Сколівські Бескиди" пройшла міжнародна конференція

27 вересня 2016р, Новини. Прес-служба

     23-26 вересня на території національного природного парку «Сколівські Бескиди» пройшла ювілейна  XXV міжнародна конференція Бещадського Парку Народового (Польща) під назвою "Охорона природи в національних парках та регіональний розвиток". Конференція розпочала свою діяльність 22 вересня в Польщі  в еколого-просвітницькому центрі Бещадського ПН, де пройшли наукові виступи та дискусії на природоохоронну тематику, а вже 23 вересня 70 учасників конференції переїхали до НПП «Сколівські Бескиди».

24 вересня відбулось засідання конференції в конференц-залі ДП «Сколівське лісове господарство», де директор нацпарку привітав всіх учасників конференції та ознайомив з історією, природою та етнокультурною спадщиною нашого краю. Особливо цікавою стала хронологія співпраці НПП «Сколівські Бескиди» та Бещадського ПН, яка бере свій початок з 2003 року.

              Після цього учасники конференції поділились на дві групи: перша – вирішила підкорити найвищу вершину парку гору Парашка, а друга  - відвідати найбільш цікаві рекреаційні пункти та (залишки наскельної фортеці «Тустань», садибу Крушельницького лісництва, костел та церкву св.Пантелеймона в м.Сколе та дендропарк біля Сколівської ЗОШ-інтернат).

            Найбільше учасників (53 чоловіки) виявили бажання прийняти участь в пішому поході на Парашку. Маршрут розпочався біля гори Альтана і завершився в с.Коростів з тривалістю 8 годин. Приємним було те, що взяли участь в поході люди, які вміють оцінити красу природи, розуміють і знають природні процеси, цінять час проведений в горах. Кваліфіковані запитання та відповіді допомогли більше пізнати Сколівські Бескиди. Задоволені та трохи замучені учасники конференції зійшли в с.Коростів.

Слід відмітити, що в конференції брали участь представники різних Парків Народових з Польщі та Словачиини,  науковці та екологи. На заході були присутні:  представник Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА  - Війтик Оксана Григорівна,   від Інституту екології Карпат України – наш постійний координатор зустрічей з польськими колегами Марискевич Оксана Георгіївна  та Банша Андрій-Тарас Вікторович.

В рамках проведення конференції було намічено напрямки співпраці  щодо впровадження програми "Збереження глухаря на території НПП "Сколівські Бескиди" з Горчанським Парком Народовим (Польща), які займаються розведення та випущенням в природу глухаря. Також було домовлено про підписання угоди про  співпрацю з Парком Полонини (Словаччина).

25 вересня учасники конференції виїхали до Польщі з приємними і незабутніми враженнями про Сколівські Бескиди». Більшість з них запевнили, що вони обов’язково ще відвідають Сколівські Бескиди». То ж до зустрічі!

 

Василь Приндак,

Заступник директора з наукової роботи

НПП «Сколівські Бескиди»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління