"Колиска" наших лісів

19 жовтня 2016р, Новини. Прес-служба

Для задоволення потреб в садивному матеріалі деревних та чагарникових порід в ДП "Бібрський лісгосп" створена і функціонує мережа лісових розсадників із застосуванням широкої та комплексної системи вирощування посадкового матеріалу.

«Колискою лісу» називають лісові розсадники, бо саме з них за допомогою лісівників тендітні сіянці та саджанці «покрокують» в ліси.

У лісгоспі приділяється велика увага заготівлі лісового насіння. Активно йде заготівля жолудя, насіння бука, заготівля шишок модрини та інших порід.

Заготовлене насіння закладається на зберігання або висівається в лісових розсадниках. У новоствореному лісовому розсаднику Романівського лісництва йдуть активні роботи по висіву жолудя дуба.

На даний час вже висіяно насіння кісточкових дерев, такі як слива, черешня, вишня, абрикос. Сіянці цих дерев будуть рости в лісі, а також служитимуть кормовою базою для птахів та тварин.

Поряд з цими породами висіяно насіння каштана, горіха чорного, не забули ми і про наші головні лісоутворюючі породи.

Для відновлення наших лісів висіяно 1000 кг жолудів дуба звичайного. Плануємо тут же висіяти ще і насіння дуба червоного, бука, клена та ряд декоративних порід.


ДП «Бібрський лісгосп»
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління