До Дня працівника лісу лісівники Львівщини провели колегію

13 вересня 2017р, Новини. Прес-служба

 На базі ДП «Бродівське ЛГ» 12.09.2017 р. відбулась виїзна колегія Львівського ОУЛМГ. Колегія проходила за участю заступника голови Держлісагентства Бондара В. Н., голови Львівської ОДА Синютки О. М., голови Львівської обласної ради Ганущина О. О., ректора Національного лісотехнічного університету України Туниці Ю. Ю., голови громадської ради при Львівському ОУЛМГ Міклуша С. І., голови Бродівської районної адміністрації Цигилика О. Л. , голови Бродівської районної ради Шведа Є. В., голови міста Бродів Белея А. А., начальників обласних управлінь сусідніх областей, директорів лісогосподарських підприємств управління.

Під час колегії учасниками було відкрито новозбудовану дорогу у Лагодівському лісництві протяжністю 2.05 км, продемонстровано протипожежну техніку, яка наявна на підприємстві.

Показано роботу форвардерів на підвезенні деревини до проміжних складів, навантаження та вивезення деревини сучасними автопоїздами, електронний облік деревини. Головний інженер підприємства Серватович М. В. доповів учасникам колегії про обсяги будівництва лісових доріг в лісгоспі, необхідність проведення таких робіт.

Новозбудовані лісові дороги дозволяють збільшувати обсяги реалізації деревини споживачам безпосередньо з лісу, застосовувати для вивезення деревини великотонажні автомобілі-лісовози. Підприємством придбано такі автомобілі, які дозволяють економити значні кошти на вивезенні деревини. Для вивезення деревини з лісосік до лісових доріг підприємством придбано два форвардери «Амкодор», які успішно зарекомендували себе на підвезенні деревини.

Учасники колегії мали можливість ознайомитись з лісокультурною діяльністю підприємства: оглянули штучні лісокультурні об’єкти та лісові культури природнього походження. Головний лісничий Потьомкін О. М. розказав про переваги створення лісових культур природного походження.

Значну увагу при цьому заступник голови Держлісагентства звернув на проблему всихання соснових насаджень. Всихання набрало уже масштабів екологічної катастрофи. Для вирішення цього потрібно діяти рішуче і невідкладно.


Рекреаційна роль лісу продемонстрована на рекреаційному пункті «Озерце», що знаходиться в Берлинському лісництві ДП «Бродівське ЛГ».
Після переїзду на лісозавод підприємства учасникам колегії показано роботу оновлених цехів переробки деревини: цех переробки тонкомірної деревини, лісопильний цех на базі лінії «MEBOR», цех на базі лінії «WALTER», технологічну лінію по антисептуванню пиломатеріалів. За останні два роки на лісозаводі підприємства було проведено значну модернізацію лісопильного обладнання. Це дало змогу покращити якість готової продукції та наростити обсяги переробки деревини.
Загалом по підприємству в оновлення техніки за останніх два роки вкладено 20,6 млн. грн., в т. ч. в лісопереробку 7,1 млн. грн.
Після огляду об’єктів відбулось підсумкове засідання колегії.

З короткою доповіддю виступив начальник обласного управління Дейнека А. М. Він підбив підсумки роботи лісогосподарських підприємств управління та нагородив кращих працівників відзнаками та почесними грамотами.


У виступі заступник голови Держлісагентства Бондар В. Н. розказав присутнім про ту роботу, яку проводить Держлісагентство, подякував працівникам лісогосподарських підприємств за допомогу підприємствам Півдня та Сходу України, нагородив працівників лісгоспів управління грамотами та відзнаками агентства.

Учасників колегії привітав голова Львівської ОДА Синютка О. М. Подякував лісівникам за плідну роботу та нагородив кращих працівників нагородами обласної адміністрації.


У виступі голови Львівської обласної ради Ганущина О. О. прозвучали ті завдання, які стоять перед лісівниками області. З обласного бюджету у цьому році частково профінансовано лісокультурні роботи на окремих підприємствах. З екологічного фонду планується щороку виділяти кошти на відтворення лісів області. Голова обласної ради також нагородив кращих працівників почесними грамотами.


З вітальними словами виступили керівники місцевих органів влади, ректор Національного лісотехнічного університету України, керівники громадських організацій.

фото Івана Думи, www.ivanduma.com.ua 

Відділ лісових ресурсів, машин
та технологій Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління