Лісове господарство Львівщини: працюємо прозоро та відкрито

29 грудня 2017р, Новини. Прес-служба

28 грудня відбулося засідання колегії Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, яке провів начальник управління Анатолій Дейнека. Участь в засіданні взяли члени колегії, директори державних лісогосподарських підприємств.

На колегії розглянуто ряд важливих питань діяльності підприємств управління.

З першого питання порядку денного про діяльність Львівського ОУЛМГ та лісогосподарських підприємств області у напрямку взаємодії з громадськістю та засобами масової інформації виступила головний спеціаліст відділу лісового господарства Львівського ОУЛМГ Шаваринська Х.В.

З метою ознайомлення громадськості з діяльністю лісової галузі, збільшення довіри та розширення шляхів порозуміння з суспільством в 2017 році управлінням та підвідомчими підприємствами проведено багато різноманітних заходів з лісовідновлення та озеленення соціальних об’єктів. До заходів Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках-2017», Місячника озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля активно долучились депутати Львівської обласної ради, працівники структурних підрозділів

Львівської обласної державної адміністрації, представники органів місцевого самоврядування, учнівська молодь, представники громадських організацій, засобів масової інформації та члени Громадської ради при Львівському ОУЛМГ. Спільною працею лісівників та усіх учасників заходів було посаджено 710га лісових культур, висаджено близько 4183,2 тис. дерев в межах держлісфонду, 2424 дерев – в межах населених пунктів та посаджено 1,5тис. кущів.

У рамках акції організовано 169 ознайомчо-пізнавальних заходів та 194 заходів з благоустрою територій. Участь у заходах взяли 3475 осіб, з них 2 тис. – шкільна та студентська молодь.

У засобах масової інформації про діяльність Львівського ОУЛМГ та підвідомчих підприємств протягом року проведено: виступів на телебаченні - 74, в друкованих ЗМІ - 215, радіо - 93, в мережі Інтернет – 2425 основних матеріалів та передруків.

Забезпечено систематичне висвітлення на сайтах підприємств та Львівського ОУЛМГ інформації у рубриці «Механізми громадського контролю», відповідно до рішень Львівської обласної ради №77 від 16 лютого 2016 року та № 249 від 27 вересня 2016 року.

Для забезпечення прозорості та належного громадського контролю за діяльністю підприємств управління протягом 2017 року відбулось 4 засідання Громадської ради при Львівському ОУЛМГ. Під час засідань обговорено досягнення і проблеми лісової галузі, напрацьовано спільні рішення.

Голова колегії звернув увагу керівників підприємств на своєчасне розміщення інформації про актуальні новини, що відбуваються на підприємствах, сайти підприємств мають бути заповнені інформацією та ефективно працювати. Звернув увагу на вчасне розміщення інформації в рубриці «Механізми громадського контролю». Забезпечити висвітлення в місцевих ЗМІ інформацію про показники роботи лісогосподарських підприємств за підсумками роботи у 2017 році.

З наступного питання «Про підсумки будівництва лісових автодоріг підприємствами Львівського ОУЛМГ у 2017 році та план будівництва на 2018 рік» виступив Коновалець І. Л. – начальник відділу лісових ресурсів, машин та технологій. Він повідомив, що обсяг запланованого будівництва та відновлення лісових автомобільних доріг в 2017 р становив 77 км, в тому числі:

- будівництво доріг з твердим покриттям -14,9 км (І-ІІ тип),

- будівництво доріг ІІІ типу (земляне полотно), 11,4 км

- відновлення та ремонт лісових доріг-50,7 км

Будівництво та відновлення доріг проводилось за рахунок власних коштів підприємств.

В загальному збудовано 26,2 км. нових доріг з них 25,1 км в гірській частині Карпат.

Відновлення та капітальний ремонт 39 лісових автомобільних доріг проводилось в 14-ти лісгоспах і становить 51,3 км.

Лідерами будівництва доріг залишаються Сколівський, Славський та Турківський ЛГ. Для продовження розвитку лісотранспортної мережі підприємств області, в 2018 році планується будівництво та ремонт лісових автомобільних доріг в обсязі 62 км.

У питаннях різного начальник управління Анатолій Дейнека поінформував про основні питання, які розглядались на нараді в Держлісагентстві України 27 грудня 2017 року.

Звернув увагу керівників підприємств щодо забезпечення охорони лісів від незаконних рубок, проведення невідкладних санітарно-оздоровчих заходів в лісах, зокрема, за зимовий період першочергово провести роботи з розробки всихаючих насаджень, забезпечення 100 % електронного обліку деревини, виготовлення правовстановлюючих документів на землю, раціонального використання лісових ресурсів, вжиття заходів щодо запобігання незаконним проявам у лісовому господарстві.

Підсумовуючи результати роботи лісогосподарських підприємств за 2017 рік Анатолій Дейнека зазначив, що лісовий сектор є найбільш динамічно розвиваючим сектором економіки Львівщини, на частку якого припадає чверть валютних надходжень в області. Враховуючи зазначене, необхідно й надалі забезпечити стабільну та високоефективну роботу лісогосподарських підприємств.

По всіх питаннях порядку денного колегія ухвалила відповідні рішення.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління