А Ви були на росохацьких полонинах?

17 січня 2018р, Новини. Прес-служба

Людина, що хоч раз в житті побувала на вершині, і відчула серцем глибину оточуючої Величі, зрозуміла, що зустрілася з Таємницею.


Ми всі добре знаємо про великий природоохоронний об’єкт на Сколівщині - національний природний парк «Сколівські Бескиди», адміністративною одиницею якого і є Приполонинне лісництво. Воно хоч по площі і найменше, але не менш цікаве в природоохоронному, рекреаційному, науковому та екологічному значеннях.

Територія Приполонинного лісництва НПП охоплює цінні з ландшафтно-екологічної, ботаніко- і зоогеографічної та природоохоронної точок зору гірські екосистеми.

Територія розташування лісництва в басейні р. Завадка та її приток в межах природно-географічних районів Сколівських Бескид. На території лісництва збереглися рештки природних високопродуктивних і біологічно стійких деревостанів - вікові букові ліси, які значною мірою відображають різноманітність лісового покриву Бескид. Також тут зустрічаються понад 15 видів рослин, занесених до Червоної книги України. Багатий і різноманітний видовий склад фауни. Тут водиться олень благородний, козуля, дика свиня, заєць-русак, лисиця, куниці лісова і кам’яна, вовк, ведмідь бурий, з рідкісних видів - борсук, кіт лісовий, рись. Із птахів гніздяться тетерев, рябчик.

Одним з пріоритетних напрямків розвитку лісництва є розвиток рекреаційної діяльності. Зокрема на території садиби лісництва створені стави, на яких надаються послуги з любительського рибальства. Територія лісництва облагороджена малими архітектурними формами: альтанами, лавками з столами та мангалами. Справжньою окрасою звичайно тут є лебеді.

Цього року у межах реалізації Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області на 2014-2017 роки управління туризму та курортів Львівської ОДА у партнерстві із громадською організацією Клуб велотуристів Друзів природи «Рух» завершило ознакування високогірної частини одного з найпривабливіших туристичних шляхів Львівщини – пішохідного шляху «Росохацькі полонини».

Звичайно, ми працюємо над новими напрямками розвитку рекреаційної діяльності, це зокрема – організація турів вихідного дня, які б дозволили відвідувачам більш детально знайомитись з територією не тільки нашого лісництва, а і вивчати етнокультурну регіону, відчути бойківський дух та відвідати пам’ятки місцевого значення – сакральну архітектуру. Ми завжди раді відвідувачам парку і прикладемо максимум зусиль, щоб всім тут сподобалось і вони знову і знову хотіли сюди повернутись.

Олексій Вовкунович,
лісничий Приполонинного лісництва
НПП «Сколівські Бескиди»

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління