Всі готуємось до «Йорданського святкування»

19 січня 2018р, Новини. Прес-служба

19 січня святкується завершальне свято циклу новорічно-різдвяних свят - Водохреща.

Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. У цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі посвячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, домівки і тварин. Залишається загадкою той факт, що водохрещенська вода не псується, не має запаху і може зберігатися протягом року.

Найпоширенішою традицією на Водохреща була і залишається традиція купання в освяченій ополонці. Щороку дедалі більше українців наважуються зануритися у крижану очищену воду. Багато кого зробити такий відчайдушний вчинок залякує страх захворіти, проте, варто зазначити, що ще не чутно було про жоден випадок хвороби після купання в ополонці на Водохреща. Люди стверджують, що навпаки вода їх зцілювала після хронічних заворювань. Всі, хто купалися хоча б раз в ополонці в один голос заявляють, що якщо скупався один раз - неодмінно скупаєшся і вдруге наступного року, так як зупинитися нереально, настільки пробирає захоплюючим відчуттям та незабутніми враженнями. Проте, варто пам'ятати, що перед купанням заборонено вживати будь-які алкогольні напої.

Запрошуємо усіх доєднатися до збереження давніх традицій, звичаїв та обрядів, розділити радість Христового Хрещення, спільно із вертепом та колядками повернутися у двотисячолітнє історичне минуле, а у купанні поєднатися із великою силою природи – водою! 

В рамках виконання програми «Збереження етнокультурної спадщини» в м.Сколе буде проходити захід «Йорданські святкування», який відбудеться о 11 год. 19 січня 2018 року в рекреаційному пункті «Павлів потік».У програмі свята передбачено освячення води, купання в ополонці та спільні колядки та щедрівки біля вогнища. Після купання всіх відвідувачів чекає запашний карпатський чай, а "пірнальники", щоб зігрітись, отримають безкоштовний глінтве́йн.

За інформацією НПП "Сколівські Бескиди"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління