Держлісагентство продовжує роботу щодо відкриття даних про лісове господарство

5 лютого 2018р, Новини. Прес-служба

На офіційному веб-сайті Державного агентства лісових ресурсів України оновлено та доповнено рубрику «ВІДКРИТІ ДАНІ» (http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=162794&cat_id=147027). 

Зокрема, зайшовши у цю рубрику кожен громадянин може ознайомитися з реєстрами лісорубних квитків, які видаються для здійснення рубок у лісах.

Також можна переглянути стан лісової сертифікації лісів, яка здійснюється з метою відповідності системи ведення лісового господарства встановленим міжнародним вимогам щодо управління лісами та лісокористування на засадах сталого розвитку. Метою лісової сертифікації є забезпечення економічно, екологічно і соціально збалансованого ведення лісового господарства шляхом виконання відповідних загальновизнаних і таких, що заслуговують на довіру, стандартів.

Окрім того, перейшовши за відповідним посиланням, можна ознайомитися з планами лісонасаджень по кожному лісогосподарському підприємству, яке належить до сфери управління Держлісагентства (наразі триває процес обробки та довантаження відповідних даних).

З метою контролю та перевірки легальності походження лісопродукції створена функція її перевірки за номерами бирки, авто або товарно-транспортної накладної.

«Одним із завдань Держлісагентства є забезпечення відкритості інформації про лісове господарство. Дуже часто громадяни бачать рубку і одразу повідомляють, що вона незаконна. Перевіряючи цю інформацію, виявляється, що у лісі відбувалися планові лісогосподарські заходи. Тому, для уникнення непорозумінь і для того, щоб громадяни мали інформацію та могли перевірити легальність рубок чи лісопродукції, ми і відкриваємо наші дані. Ця робота ще триває, і ми будемо вдосконалювати подачу відкритої інформації», - повідомив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар.

dklg.kmu.gov.ua

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління