Облік мисливських та червонокнижних тварин в угіддях ДП "Буський лісгосп" у сюжеті "ZAXID.NET"

15 лютого 2018р, Новини. Прес-служба

Сезон полювання в Україні завершився. Тепер час, підрахувати кількість цих тварин. Мисливці та єгері збираються  в мисливських угіддях ДП "Буський лісгосп" поруч села Грабова. Рахуватимуть тварин на двох ділянках загальною площею близько 25 гектарів. Детальніше в сюжеті телеканалу "ZAXID.NET".

Рахують звірів проганяючи їх з одного місця в інше. Для цього є загоничі і ті хто рахують дичину. По дорозі бачимо підгодівельні майданчики для кабанів. Їх мисливські господарства облаштовують навмисне, щоб втримати звіра.

     Козулі харчуються зеленим листям ожинника. Його розкопують з-під снігу. Проте мисливське угіддя і для них заготовляє їжу. Тут трави та кормова сіль. Її дають тварині для смаку та травлення.

  

  «Віники заготовляємо літом, обов’язково травень місяць, щоби були зелені листочки. Кожні три дні приходимо, довідуємося, якщо сіно з’їджено - закладаємо нове», – розповів єгер Соколянського лісництва Василь Сердюк.

       Ділянка підрахунку – умовний квадрат. З півночі йдуть загоничі, а по боках стоять рахувальники. Завдання перших – криком зігнати звіра.

      «Це не є спеціальні, кому як хочеться. Головне, щоб звіра зрушити з місця і вигнати на номера», – сказав мисливець Василь Думанський.


Про те, що тут є тварини, свідчать свіжі – не притрушені снігом сліди. Із першого прогону мисливці помітили дві козулі і два молоді кабани.


«Ми йшли, перейшли через канал було два кабани, перейшли на ліву сторону. Візуально молоді кілограм 70-80, а там сфотографувати не можливо, перейти не можливо», – подівся мисливець Андрій Бородійчук.



На іншій ділянці пощастило більше. Менше ніж за п’ять хвилин у наш бік поскакали козулі. Мисливці ще довго діляться враженнями. Пізніше побачене вписують у польові відомості.



«15 козуль підрахували, одного зайця і одну куницю, то свідчить про то, що в нас фауна є збережена», – підсумував мисливствознавець Буського району Володимир Хомич.

     До кінця лютого ще буде тривати відстріл лисиць. Пізніше рейдові бригади ДП "Буський лісгосп" та інших користувачів району робитимуть рейди на браконьєрів.

 

 

За інформацією ДП "Буський лісгосп",

 матеріалами ZAXID.NET

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління