На Львівщині триває Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках»

27 березня 2018р, Новини. Прес-служба


Незважаючи на несприятливі погодні умови для садіння лісу на території державних лісогосподарських підприємств області впродовж минулого тижня проходили різноманітні ознайомчо-пізнавальні заходи в рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».

21 березня 2018 року, з нагоди Міжнародного Дня лісу, працівники ДП «Сколівське лісове господарство” провели навчальну лекцію-урок у класі біології для учнів 7-8 класів Сколівської академічної гімназії та членів учнівського лісництва. Провідний інженер лісового господарства та відповідальний за роботу зі учнівською молоддю Токар Р.Я. розповів школярам, що Міжнародний день лісів започатковано ООН у листопаді 2012 року. Відзначають його з метою акцентувати увагу суспільства, особливо молоді, на важливості лісів для всього людства, а також на необхідності дбайливо і з пошаною до них ставитися. Школярі також поділилися з лісівниками своїми здобутками в охороні природи. За порадою і при допомозі вчителів-наставників вони створили шкільний екологічний патруль, який слідкує за чистотою, благоустроєм. Діти просять власників домогосподарств наводити і підтримувати порядок на вулицях. Буває, що вказують дорослим на їхні недостойні вчинки, присоромлюють їх щодо засмічення громадських майданів, толок і лісових масивів. «Спочатку дорослі на нас дивилися з подивом, а тепер розуміють і навіть дякують», – розповідали діти. У Сколівській академічній гімназії вже багато років працює учнівське лісництво, яке зараз очолюють вчитель біології Мельниченко Н.О. та вчитель трудового навчання Корягін В.Ю., які були присутні на уроці з нагоди Міжнародного дня лісів, та подякували за цікаву і пізнавальну лекцію.

У рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» в школах Бродівського району відбулася акція «Будиночок для птаха». У весняну пору року юні природолюби - учні загальноосвітніх шкіл допомагають лісівникам дбати про пернатих друзів: де необхідно, вивісити штучні будиночки для птахів, оберігати їх від браконьєрів, не турбувати під час гніздування і насиджування яєць. Найбільш активними виявилися школярі учнівського лісництва Бродівській ЗОШ І-ІІІ ступенів організатором якої стали керівник шкільного лісництва – Малик Л.К. та лісівники Бродівського лісництва. Мета акції – практична допомога птахам: виготовлення та розвішування шпаківень на території школи і шкільного лісництва; залучення до природоохоронних акцій дітей та молоді; інформування населення про актуальність екологічних питань. Було розвішено 100 шпаківень, які діти виготовили на уроках праці. Старшокласники разом з лісівниками Бродівського лісництва повісили шпаківні в масивах Бродівського лісництва.

Долучились до Акції «Будиночок для птаха» і на Жовківщині. Члени Соснівського шкільного лісництва (учні з 6,7,8 та 9 класів Червоноградської ЗОШ №14) під керівництвом вчителів Токар О. та Чорного Н. виготовили 15 шпаківень. Ці «хатинки» для птахів вони розвішали у лісі.

Окрім того, школярам проведено екскурсію цехом, в якому добувають лісове насіння. Так, 23 березня ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» відвідали учні 7-А класу, середньої загальноосвітньої школи №41 м. Львова, разом з вчителем географії Дроняк А.П. У цей час у насіннєвому центрі відбувається переробка шишок сосни звичайної. Отож, відвідувачі мали можливість своїми очима побачити як проходить виробничий процес та спостерігати за роботою цеху переробки на практиці.

Також 23 березня в лісорозсаднику ДП «Боринське лісове господарство» відбулася екскурсія для учнів 8-9 класів Завадівського та Боринського НВК та Лосиненської ЗОШ в рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» та в рамках Марафону актуальних робітничих професій, що проводить Турківська районна філія Львівського обласного центру зайнятості. Школярам розповіли про особливості діяльності підприємства, про основні функції лісу та його значення в житті людини та ознайомили із специфікою роботи в лісовій галузі. Оглянувши теплиці та короби учні побачили як вирощується декоративний садивний матеріал для озеленення (процес живцювання) та сіянці, які використовують для створення лісових культур - від насінини до трьохрічних сіянців. Сподіваємося, що ця зустріч з школярами в майбутньому вплине на їхній вибір професії.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ,

за інформацією державних

лісогосподарських підприємств



 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління