Про нараду з керівниками користувачів мисливських угідь області

28 березня 2018р, Новини. Прес-служба

 

У приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства 27 березня відбулася нарада керівників користувачів мисливських угідь Львівщини за участю районних мисливствознавців та мисливствознавців держлісгоспів, а також заступника начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області - Титла Ігоря Михайловича, начальника відділу оперативного контролю Державної екологічної інспекції у Львівській області - Барабаша Миколи Миколайовича, провідного фахівця Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області - Наличника Ярослава Антоновича.

На нараді обговорювалися питання про тимчасове обмеження боржників, неплатників аліментів у праві полювання, продовження роз’яснювальної роботи про недопущення поширення африканської чуми свиней на території області, про строки відкриття та терміни полювання на окремі види мисливських звірів та птахів, про охорону мисливських угідь і різне.

Нараду розпочав начальник відділу охорони, захисту лісу та мисливського господарства – головний мисливствознавець управління Василь Бурмас. Він приступив до обговорення процесуального механізму виконання постанов державного виконавця про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання винесених в порядку статті 71 Закону України «Про виконавче провадження» та про проблеми, пов’язані із застосуванням цієї статті закону. Адже полювання, це процес, це дії людини, а ще є низка документів, які дають право на полювання, на ці дії. Таких документів є декілька, а саме: державне посвідчення мисливця, контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозвіл на зброю, дозвіл на добування мисливських тварин, паспорт на мисливську собаку. Усі перелічені документи видаються різними установами. Питання важливе і виконувати норму закону, крім державних органів мають усі, хто займається полюванням, у тому числі і користувачі мисливських угідь тому, що у кінцевому підсумку вони видають остаточний дозвіл (ліцензія, відстрільна картка тощо) мисливцям на право полювання.


Про те, що обмеження права полювання боржникам набрало законної сили і те, що боржників, які не сплатили боргів більше, як за шість місяців необхідно обмежувати у праві полювання - наголосив у своєму виступі Ігор Титла. Також він звернувся до керівників мисливських господарств з проханням відповідально віднестися до контролю за мисливцями, які будуть полювати в угіддях наданих в їхнє користування. У разі виявлення боржників не допускати їх до проведення полювання в господарстві.

Судячи з дискусії, яка виникла при обговорюванні цього питання, керівники та голови мисливських товариств з розумінням поставилися до порушеного питання і у наданих в користування мисливських угіддях теж будуть контролювати видачу дозвільних документів на право добування звірів мисливцям.

По другому питанню виступив Ярослав Наличник. Він розповів присутнім про загрозу, яку спричинила африканська чума свиней в Україні та в інших країнах. Як боролися з недопущенням поширення АЧС та які заходи вживалися в країнах, яким ця хвороба завдала значних втрат у сільському та мисливському господарствах. Про профілактичні заходи Надзвичайної протиепізоотичної комісії при Львівській ОДА щодо недопущення поширення пандемії на території області. Також присутнім було продемонстровано три короткометражні документальні фільми про профілактику та недопущення поширення АЧС на території мисливських господарств Прибалтики.

Стосовно строків відкриття та термінів полювання на окремі види мисливських звірів та птахів виступив Василь Бурмас. Він запропонував присутнім встановити, у рамках чинного законодавства, строки відкриття полювання на окремі мисливські види фауни зокрема птахів та зайців. Питання обговорювали дружелюбно в робочій обстановці. Користувачі мисливських угідь одностайно погодилися з запропонованими термінами та строками полювання. Крім того користувачі запропонували, щоб на сайті управління був взірець типового наказу на полювання з прийнятими на нараді термінами та строками відкриття полювання на окремі види мисливських звірів та птахів.

Щодо охорони мисливських угідь від браконьєрства виступив головний спеціаліст відділу Юрій Дідич. У своєму виступі він проаналізував роботу щодо охорони мисливських угідь користувачами та спеціалістами державних органів уповноважених здійснювати охорону державного мисливського фонду. Звернув увагу присутнім на незадовільний стан охорони мисливських угідь окремими користувачами і попередив, що цього року керівників мисливських угідь, які не в стані посилити охорону мисливських угідь будуть запрошувати на розширене засідання управління та стосовно їхньої неспроможності належним чином організувати боротьбу з порушниками правил полювання будуть зроблені рішучі висновки щодо штатних працівників, уповноважених здійснювати охорону державного мисливського фонду, та буде розглядатися питання щодо подальшого користування мисливськими угіддями наданих у їхнє користування.

На завершення, підводячи підсумки, варто сказати, що нарада пройшла плідно, усі питання обговорювалися бажаючими до досягнення консенсусу і прийняття рішення. В цілому такі наради дають певний результат тому, що при значній кількості мисливських користувачів в області просто виникає потреба збирати керівників мисливських товариств, чи господарств різної форми власності для обговорення питань мисливського господарства. Дружньо, організовано, гуртом приймати деякі рішення, визначати стратегічні напрямки мисливства в кожному регіоні. Зближення і добрі стосунки між керівниками різних господарств, в певній мірі, дисциплінують їх один перед одним і сприяють добросусідським відносинам між самими господарствами та мисливцями.

Відділ охорони, захисту лісу та мисливського
господарства Львівського ОУЛМГ



Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління