Превентивні заходи щодо недопущення виробничого травматизму

3 квітня 2018р, Новини. Прес-служба


В рамках Спільних Комплексних Заходів на 2018 рік між Головним управлінням Держпраці у Львівській області та Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, впродовж березня-квітня поточного року на підприємствах Львівського ОУЛМГ проводиться позачергове навчання та перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб. Активну участь у цих заходах, крім фахівців лісового господарства, беруть заступник начальника Головного управління Держпраці у Львівській області Стецько А.Я., начальник відділу нагляду у СКС та АПК Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Курило В.М., головний державний інспектор Джижула Ю.І., страхові експерти з охорони праці Фонду соціального страхування.

 

Впродовж минулого тижня таке навчання і перевірку знань було проведено у ДП «Турківське лісове господарство», ДП «Бродівське лісове господарство» та національному природному парку «Сколівські Бескиди».

Під час розмови з працівниками лісогосподарських підприємств велися дискусії щодо безпеки праці, зокрема, наскільки випадковими чи закономірними і передбачуваними є випадки травматизму, адже їх не завжди можна спрогнозувати чи передбачити. Необхідно враховувати чинник ризику в профілактиці виробничого травматизму та впливу на ризик причин технічного, організаційного, соціально-економічного та виробничого характеру.

 

Відмічено, що визначальними причинами травматизму працівників лісогосподарських підприємств є невиконання вимог інструкцій з охорони праці самими потерпілими, невиконання посадових обов’язків, відсутність належного контролю з боку посадових осіб та неякісна підготовка працівників з питань охорони праці (недоліки під час навчання безпечним способам виконання робіт, формалізм під час проведення інструктажів з охорони праці). Вказані причини зумовлено як незадовільним знанням працівниками правил виконання технологічного процесу без порушень правил охорони праці, так і умовами та організацією праці, які сприяють цьому порушенню.

Усунення цих причин травмування не потребує матеріальних витрат. І тому діяльність на підприємстві потрібно організувати так, щоб у людини не було можливості вибору між небезпечним і безпечним способом її виконання.

Запрошені фахівці з охорони праці ознайомилися з виробничою, соціально-культурною та рекреаційною діяльністю підприємств, відвідали музей знарядь праці у НПП «Сколівські Бескиди» та надали присутнім консультативно-методичну допомогу з роз’яснення вимог нормативно-правових актів з охорони та безпеки праці. Насамкінець було відмічено, що працівники підприємств Львівського ОУЛМГ з розумінням та відповідальністю підійшли до організації навчання з охорони праці, проявивши свої знання, вміння та навики у питаннях безпеки праці і лише спільна робота по здійсненню превентивних заходів щодо недопущення виробничого травматизму дасть позитивний результат.

Відділ лісових ресурсів, машин та
технологій Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління