Лісовідновні роботи на Львівщині в розпалі

13 квітня 2018р, Новини. Прес-служба

У зв’язку з настанням жаркої погоди на початку квітня місяця, яка є нехарактерною в наших краях для цього періоду, виникла необхідність провести традиційну весняну посадку лісу в дуже короткі терміни.

Власне такі екстремальні погодні умови для посадки лісу підтверджують правильність позиції Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства щодо створення лісорозсадника з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою, який будується в ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» в смт. Брюховичі. Саме такі саджанці з закритою кореневою системою дозволяють здійснювати лісовідновлювальні роботи протягом всього вегетаційного періоду.

Станом на сьогодні підприємствами Львівського ОУЛМГ створено лісові насадження на площі 310га, де висаджено понад 2 млн. сіянців головних лісоутворюючих деревних порід, при плані весняної посадки 808га.

В рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» та Місячника озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля, окрім посадки дерев, проведено 96 ознайомчо-пізнавальних заходів та 97 заходів з благоустрою територій. У межах населених пунктів висаджено 939 кущів, створено нових газонів і квітників на площі 2,61га, ліквідовано 65 стихійних сміттєзвалищ, очищено 15,5км берегів та прибережних смуг вздовж річок, розчищено та упорядковано 36 водних джерел.

Участь в заходах взяли близько 2тис.чол., у тому числі учнівська молодь та представники громадськості.

Лісівники Львівщини висловлюють щиру подяку усім, хто вже встиг долучитись до зазначених заходів Акції. Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у створенні нових лісів, озелененні соціальних об’єктів та інших заходах. Плани заходів Акції висвітлені на сайті Львівського ОУЛМГ та сайтах державних лісогосподарських підприємств управління. Щоб долучитися до заходів Акції просимо звертатися безпосередньо до лісгоспу або обласного управління за телефоном відділу лісового господарства Львівського ОУЛМГ 297-61-21.

Відділ лісового господарства

Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління