Журналісти телеканалу «Перший Західний» ознайомились з відновленням лісів у Бібрському лісгоспі

16 квітня 2018р, Новини. Прес-служба

В лісах Бібрського лісгоспу активно проводяться роботи з лісовідновлення в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». З повсякденною роботою лісівників 13 квітня мали можливість ознайомитись і журналісти телеканалу «Перший Західний».

Журналістам було продемонстровано технологію проведення робіт з садіння лісу в Свірзькому та Суходільському лісництвах. На місці похідного грабового деревостану - виросте дубовий ліс. За доброю традицією значну допомогу лісівникам надають учні шкільних лісництв, зокрема учні Свірзької та Суходільської школи. У заходах також взяли участь працівники Перемишлянської районної державної адміністрації та ради, колективи Свірзького  та Суходільського лісництв.

Під керівництвом лісівників ділянку площею 1,5 га (5300 шт.) було заліснено сіянцями дуба за кілька годин. Поряд з дубом було висаджено липу, котра є добрим медоносом, а також черешню, яка крім деревини буде кормом для пернатих друзів.

Оцінюючи роботу директор лісгоспу Володимир Борщ зазначив, що збереження та відновлення лісів, охорона природи є спільною справою лісівників та громадськості.

Помандрували журналісти дальше в Суходільське лісництво де побачили жваву працю учнів Суходільської школи та лісівників. 

Загалом для лісівників триває гаряча пора, адже лісовідновлення цієї весни необхідно провести на площі 120 га., з них створити лісові культури на ділянках похідних деревостанів на площі 50 га лісових культур з головною породою дуб звичайний та модрина європейська. Від початку квітня посаджено понад 30 га культур і до 20 квітня заплановано завершити всі лісовідновні роботи.

Окрім цього, на площі 70 га забезпечено природне лісовідновлення корінних букових деревостанів.

Для того щоб виростити хороший ліс необхідно мати добрий садивний матеріал, який вирощується в лісових розсадниках підприємства, де заплановано виростити понад 500 тисяч штук садивного матеріалу головних лісо утворюючих порід.

В цьому році Бібрський лісгосп започатковує акцію «Вирости свою ялинку». Учням шкіл будуть роздані сіянці ялини, які вони зможуть посадити вдома. Доглядаючи за цією маленькою ялинкою, діти виростять за кілька років своє хвойне дерево.

Загалом весною роботи в лісівників чимало. Висаджуються нові ліси, вирощується садивний матеріал, прибираються ліси та місця відпочинку від побутового сміття, озеленюються виробничі об’єкти та населені пункти, здійснюється охорона лісів від пожеж та незаконних рубок. До цих робіт ми запрошуємо всіх бажаючих, які хочуть посадити своє дерево чи прибрати свій куточок лісу.

Відділ лісового господарства Львівського ОУЛМГ,

за інформацією ДП "Бібрський лісгосп"

DSC05943

DSC05950

DSC05937

DSC05955

DSC05957

DSC05917

DSC05927

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління