Представники національних природних парків Карпатського регіону ознайомились із плантаційним вирощуванням та процесом переробки лікарської сировини в НПП "Сколівські Бескиди"

7 травня 2018р, Новини. Прес-служба


4-5 травня на базі національного природного парку "Сколівські Бескиди" відбулась установча нарада соціально-економічного блоку проекту «Розробка, бренд і маркетинг місцевих еко-продуктів (виробництво в єднанні з природоохоронним напрямком) в регіонах дев'яти національних природних парків Українських Карпат».




Мета даного заходу: ознайомлення представників національних природних парків Карпатського регіону з метою та цілями соціального напрямку проекту, визначення еко-продукції для кожної природоохоронної території та розробка проекту плану дій для подальшого впровадження.

В установчій нараді взяли участь представники Українського товариства охорони птахів та 7 національних природних парків Карпат. В своєму вступному слові національний координатор Яремченко О.А відмітила про значення соціальної складової проекту та важливість успішного виконання цього напрямку.



Учасники наради після теоретичної частини відвідали садибу Крушельницького лісництва, де на практиці ознайомиличь з плантаційним вирощуванням лікарської сировини та продегустували смачний карпатський чай.




Після цього учасники наради мали можливість ознайомитись з процесом переробки лікарської сировини (сушка, подрібнення, пакування).

Довідково: Проект "Збереження карпатських пралісів" впроваджується Українським товариством охорони птахів за участі та фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства. Територія впровадження проекту - гірська зона Карпатського регіону в районі зростання пралісів і старовікових лісів у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській і Закарпатській областях, в межах національних природних парків (НПП) та прилеглих до них лісових земель.

Василь Приндак,
заступник директора з наукової роботи
НПП "Сколівські Бескиди"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління