Вирощування садивного матеріалу на лісорозсадниках ДП "Самбірське лісове господарство"

17 травня 2018р, Новини. Прес-служба

14 травня 2018 року відбулася виїзна нарада в Комарнівському лісництві ДП «Самбірський лісгосп». Нарада проходила за участю директора підприємства Яреми Ігоря Івановича, головних спеціалістів, лісничих усіх структурних підрозділів. На нараді було розглянуто ряд питань, що стосується лісорозсадницької та лісокультурної діяльності підприємства, а це насамперед вирощування сидивного матеріалу по лісництвах та підприємству загалом, посадка лісових культур. Ознайомлення із станом лісорозсадницької справи на підприємстві проводилось на прикладі Комарнівського базового лісорозсадника.

Підприємство займається вирощуванням садивного матеріалу основних лісоутворюючих порід та декоративного садивного матеріалу для озеленення, як для власних потреб, так і на реалізацію. 

 «Пріоритетним напрямком розвитку лісогосподарської справи на підприємстві є забезпечення розширеного відтворення лісів, яке можливе за умови вдосконалення лісокультурного виробництва та вирощування якісного садивного матеріалу», - зазначив Ігор Ярема.

    Протягом весняного періоду підприємством посаджено лісових культур на  площі 74,5 га, сприяння природному відновленню проведено на площі 84,6 га. Асортимент вирощуваного садивного матеріалу Комарнівського лісорозсадника нараховує близько 20 порід і постійно розширюється. Все перевірене насіння висівається на плантаціях, у теплицях  і коробах.

 На сьогоднішній день вже закладено 21,0 га плантацій лісових культур, серед яких плантація Модрини  на площі 6,7 га,  Сосни жорсткої – 1,0 га, плантація Дугласії – 1,0 га, родинна лісонасінева плантація Дуба звичайного – 10,0 га,  плантація новорічних ялинок (Ялина європейська) – 0,7 га тощо. В розсаднику налічуються також 1 теплиця та 10 коробів під посів, де висіяно 56,3 кг насіння. Серед основних порід, які вирощуються в коробах: сосна звичайна (40м2.),  модрина (130м2.),  ялиця  (80м2.), ялина – (30м2.) та вільха чорна – (120м2.).


Присутні мали можливість оглянути плантації лісових культур, теплиці та посів насіння в коробах і обмінятися досвідом  вирощування садивного матеріалу.

За інформацією ДП "Самбірський лісгосп"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління