Всихання соснових насаджень продовжується

15 Червня 2018р, Новини. Прес-служба

Масове всихання соснових насаджень, яке впродовж останніх років призвело до швидкої загибелі хвойних деревостанів на значних площах, спонукає лісівників шукати шляхи виходу із цієї загрозливої ситуації.

Працівники лісової охорони ДП «Буське лісове господарство» разом із представниками ДСЛП «Львівлісозахист» проводять обстеження ділянок, які потребують проведення санітарно-оздоровчих заходів. Відвод дерев в рубку проводиться згідно змінених «Санітарних правил в лісах України» затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 756 від 26 жовтня 2016 року.

Першочергово тривають обстеження ділянок на предмет доцільності проведення санітарно-оздоровчих заходів, які найбільше пошкоджені фіто захворюваннями та ентомошкідниками. До складу комісії з обстеження входять спеціалісти Львівського ОУЛМГ, ДСЛП «Львівлісозахист» та ДП «Буський лісгосп». Обстеженнями охоплено всі лісництвах лісгоспу.

Результати лісопатологічних обстежень і прийняті заходи будуть висвітлені на сайті лісгоспу та обговорені на сесіях Яблунівської, Чанижської, Стрептівської та Балучинської сільських рад.

Адже сучасні проблеми лісівників Бузеччини цікавлять громадських активістів району.

На місці зрубів суцільно санітарних рубок планується провести роботи з лісовідновлення шляхом посадки мішаних лісових культур.

Заліснення буде проведено в максимально стислі терміни, враховуючи тип умов місцезростання, головну лісоутворюючу породу та за технологіями, що перешкоджають розвитку патологічних наслідків хвороб лісових насаджень.


За інформацією ДП «Буський лісгосп»

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління