Вирощування якісного садивного матеріалу – запорука високопродуктивних лісів у майбутньому.

19 липня 2018р, Новини. Прес-служба


Лісовий розсадник – місце, з якого бере початок ліс. Це свого роду колиска наших лісів. Для вирощування високопродуктивних лісів необхідно мати якісний посадковий матеріал. Для цієї потреби щороку в Бібрському лісгоспі заготовляється 4-5 тонн лісового насіння.

Особлива увага приділяється заготівлі насіння дуба звичайного, бука лісового, дуба північного, модрини європейської, ялини звичайної, клена – явора та клена гостролистого.

Для підгодівлі пернатих друзів та збільшення асортименту порід вводимо в культури черешню,сливу, аличу, горіх грецький та чорний.

Всі ці породи вирощуються в лісових розсадниках, які є в кожному лісництві.

Не оминули увагою лісівники і вирощування декоративного посадкового матеріалу. Загалом, в лісових розсадниках щороку вирощується понад 300 тисяч сіянців та понад 20 тисяч саджанців лісоутворюючих та декоративних порід.

На даний час у всіх розсадниках кипить робота по доглядах за посівами та школами.

Проводиться підживлення посівів в посівних відділеннях та теплицях, прополювання та рихлення грунту.

Погодні умови сприяють поширенню на сіянцях дуба звичайного борошнистої роси, яка пригнічує ріст сіянців, а стовбури сіянців не ростуть вверх, а починають кущитися, що в подальшому буде впливати на вирощування високоякісної деревини.

Для подолання цього захворювання постійно протягом вегетаційного періоду проводиться оприскування сіянців дуба звичайного захисними препаратами.

Добрі руки лісників та вміло застосована агротехніка та препарати дають хороший результат. Півтора-річні сіянці дуба в розсадника Суходільського та Романівського лісництв на сьогоднішній день мають висоту 1,0-1,2 м та добрий приріст до 0,5 м і рости їм ще понад 2 місяці.

Загалом, завдяки щоденній праці працівників Бібрського лісгоспу ми повністю забезпечені садивним матеріалом листяних та шпилькових порід, які будуть висаджені в наших лісах і з яких будуть плекатись молоді високопродуктивні ліси.

За інформацією ДП «Бібрський лісгосп»
 

Ключові слова:

ВирощуванняРозсадник

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління