Володимир Бондар: Скандал навколо британського дослідження був інспірований

26 липня 2018р, Новини. Прес-служба

Заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар у своєму інтерв’ю на запитання журналіста стосовно оцінки розслідування британської неурядової організація Earthsight щодо неконтрольованого експорту лісу в Європу вказав, що у Держлісагенстві з’ясували, на підставі яких документів ця організація оприлюднила звернення і проаналізували наслідки.

Зі слів Володимира Бондаря, організація знаходиться в Великобританії і була зареєстрована в 2015 році. Він підкреслив, що вона складається лише з однієї людини – директора, який, на його думку не є фахівцем. Самі ці факти говорять про те, що це дослідження можна брати до уваги лише частково, — впевнений заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів.

«Якщо брати подальше бачення і долю цієї організації, то ми зіштовхнулися з наступними фактами. Цей директор організації чи його представники неофіційно зв’язувалися з нашими громадськими організаціями, громадськими активістами, які надавали їм свої дані. Хто ці активісти, які дані вони надавали, нам невідомо, але сказати, що це офіційні дані щодо вирубки, щодо експорту ми сьогодні не можемо. Вони не користувалися державними офіційними даними», — вказав Володимир Бондар.

Заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів відзначив, що розслідування побудовано на припущеннях, на здогадках, на висловленнях неофіційних осіб, які ніяких доказів не дають.

«Будувати серйозну політику, або відношення до держави на таких фактах та аргументах, мені здається неправильно. Мало того, почали виступати громадські активісти, які говорять, що дані, які в них взяли, вони перекручені, вони не відповідають дійсності, вони сфальсифіковані», — повідомив Володимир Бондар.

На думку заступника Голови Держлісагентства, скандал навколо розслідування був кимось інспірований, і комусь безпосередньо вигідний.

«Не дивно, що він спричинив таку реакцію з боку, в тому числі, урядових структур. Але реакція є, і сподіваюся, що наші лісогосподарські підприємства зможуть довести свою невинуватість. Наскільки мені відомо, всі лісогосподарські підприємства працювали абсолютно в законній площині, і якщо відбувався експорт, він був за всіма законами України», — наголосив Володимир Бондар.

dklg.kmu.gov.ua

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління