Лісівники Львівщини у першому півріччі 2018 року спрацювали ефективно

26 липня 2018р, Новини. Прес-служба

Головною темою чергового засідання колегії Львівського ОУЛМГ стало підбиття підсумків господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за І-ше півріччя 2018 року.

На початку засідання начальник Львівського ОУЛМГ Анатолій Дейнека акцентував увагу на інформаційній атаці, яка здійснюється в теперішній час на лісову галузь з метою її дискредитації. На думку Анатолія Дейнеки найбільш ефективною відповіддю на це є прозора ефективна робота державних лісогосподарських підприємств.

З огляду на це, набуває важливості представлення на розгляд громадськості звітної інформації про діяльність державних лісогосподарських підприємств за всіма напрямками діяльності у місцевих засобах масової інформації, на власних веб-сайтах та соціальних мережах. Необхідно покращити співпрацю з громадськістю у вирішенні проблемних питань та оперативно реагувати на критичні виступи, які з’являються у ЗМІ з метою їх роз’яснення чи спростування неправдивої інформації.

Голова колегії відзначив, що в цілому за звітний період державними лісогосподарськими підприємствами забезпечено виконання усіх поставлених завдань.

З інформацією за напрямками діяльності виступили перший заступник начальника – головний лісничий Львівського ОУЛМГ Ярослав Целень, заступник начальника – головний інженер обласного управління Громяк Ю.О., начальник відділу економіки та фінансів Богдан Кисіль та начальники інших структурних підрозділів управління.

Так, загальні обсяги відтворення лісів за період з початку року склали 1257,4 га. Зокрема, створено 973,4 га лісових культур. Природне поновлення лісів забезпечене на площі 284 га, що становить 23% від всього обсягу лісовідновлення.

Рубки формування та оздоровлення лісів проведено на площі 2,1 тис.га., в ході яких заготовлено 21,8 тис. кбм ліквідної деревини, в тому числі рубки догляду в молодняках проведені на площі 1,3 тис.га.

За 1 півріччя 2018 року в лісах Львівського ОУЛМГ зареєстровано 249 випадків незаконної рубки лісу загальною кубомасою 669 кбм деревини, що на 421 кбм менше ніж за аналогічний період минулого року, або 39%. В тому числі виявлено державною лісовою охороною 249 випадків (100%) незаконних рубок. А також на 4 % покращився відсоток встановлення лісо порушників, який становить 52%.

За період з початку року підприємствами управління від всіх видів рубок заготовлено 439,6 тис. кбм. деревини, в тому числі на рубках головного користування – 274,1 тис. кбм.

В круглому вигляді було реалізовано 360,3 тис.кбм. деревини.

На власних виробничих потужностях перероблено 94,2 тис.кбм. деревини, що на 11 тис. м3 більше, ніж у І півріччі 2017 року (+13%).

Випущено продукції переробки на суму 144,1 млн.грн.

За 6 місяців поточного року збудовано та відновлено 22,2 км лісових доріг.

Обсяг реалізації продукції склав 556,4 млн.грн., або 133,2% до відповідного періоду минулого року.

Заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах управління – відсутня.

Підприємствами управління сплачено до зведеного бюджету 133,4 млн. грн. податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 30,4 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

З них до Державного бюджету сплачено 92,8 млн. грн., до місцевого бюджету — 40,6 млн. грн.

Крім податків підприємствами управління за 6 місяців поточного року сплачено Єдиного соціального внеску в сумі 39,3 млн. грн.

Разом сплачено платежів до зведеного бюджету та Єдиного соціального внеску в сумі 172,8 млн. грн., або 31% від загального обсягу реалізованої продукції.

Підсумовуючи доповіді Анатолій Дейнека звернув увагу керівників підприємств на нагальні питання сьогодення.

Зазначив, що проблемним залишається питання масового всихання соснових та ялинових насаджень в області. Існуючу проблему необхідно широко обговорювати та висвітлювати на місцевому рівні.

Основне джерело надходжень підприємств – це раціональне використання наявних лісових ресурсів. А це вимагає контролю за виконанням сортиментної структури. Акцентовано увагу на питаннях співпраці з деревообробниками, а саме - працювати виключно в законній площині на основі укладених договорів та аукціонних торгів.

За результатами засідання колегії прийнято відповідні рішення та окреслено основні напрями діяльності підприємств Львівського ОУЛМГ на найближчу перспективу.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління