Щодо оприлюднення недостовірної інформації з посиланням на нібито коментар заступника Голови Держлісагентства Володимира Бондаря

30 липня 2018р, Новини. Прес-служба

На низці інформаційних сайтів оприлюднено новини, в яких, зокрема, надано нібито коментар заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимира Бондаря стосовно ветування Президентом України Закону про додатковий мораторій на експорт дров та дослідження британської неурядової організації.

Державне агентство лісових ресурсів України звертає увагу на те, що цитати та висновки з прямим посиланням на нібито слова Володимира Бондаря абсолютно не відповідають дійсності.

У своєму інтерв’ю, на яке посилається низка сайтів, заступник Голови Держлісагентства не згадував жодних імен та прізвищ політиків, а також політичних партій.

Поширена інформація є недостовірною і такою, що завдає шкоди діловій репутації заступника Голови Держлісагентства В.Н. Бондаря, який ніколи не висловлювався так, як це було процитовано.

Відповідно до статей 94, 277 Цивільного кодексу України, фізична чи юридична особа, особисті немайнові права якої порушено внаслідок поширення про неї недостовірної інформації, має право на відповідь, а також на спростування цієї інформації.

З огляду на зазначене, вимагаємо всі інформагентства, які поширили недостовірну інформацію, спростувати її, розмістивши текст спростування, яке повинно бути поміщено під заголовком «Спростування» та набрано тим же шрифтом, що і повідомлення, яке спростовується.

В іншому випадку, Держлісагентство звертатиметься до суду з вимогою спростування недостовірної інформації.

Зокрема, неправдиву інформацію поширили: інтернет-видання «Капитал», інформаційне агентство «Українські новини», сайт телеканалу «24 канал», «112.ua», інформаційне агентство «Главком». Держлісагентство просить інші сайти та інформагентства, які поширили неправдиву інформацію, також її спростувати.

Складається враження, що проти Держлісагентства розгорнулася інформаційна кампанія з дискредитації відомства, його керівництва та лісової галузі України в цілому. Зокрема, зазначений вище випадок може свідчити про намагання так званого «стравлювання» Держлісагентства з окремими політиками та політичними партіями.

Звертаємо увагу на те, що Державне агентство лісових ресурсів України є центральним органом виконавчої влади і готове співпрацювати та вести діалог з усіма зацікавленими сторонами виключно в рамках своїх повноважень та законодавства України задля розвитку лісової галузі України.

dklg.kmu.gov.ua

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління