Як зростуть ціни на деревину з новим земельним податком для лісогосподарських підприємств.

10 вересня 2018р, Новини. Прес-служба

 

Днями у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася нарада, в якій взяли участь керівники державних лісогосподарських підприємств та керівники деревообробних підприємств.

Темою наради стало обговорення впливу земельного податку, яким з 15 серпня цього року обкладаються лісогосподарські підприємства, на ціну лісоматеріалів, котрі купують деревообробники. Залежно від того, які ставки встановлять місцеві громади, ціна на деревину може зрости від 3 до 70%, а в деяких підприємствах − можливо і вдвічі та більше. Також лісівники поінформували деревообробників, що впровадження ставки податку у розмірі понад 0,1% загрожує банкротством лісогосподарським підприємствам.

Враховуючи, що ставки податку затверджуються рішеннями місцевих рад, лісівники та деревообробники домовилися проводити аукціонні торги необробленими лісоматеріалами з можливістю уточнення цін після прийняття місцевими радами рішення щодо ставки податків на лісові землі.

Завершилася нарада висновком про те, що новий податок на лісові землі загрожує знищенню лісової та деревообробної галузей Львівщини, яка дає близько 10% ВВП області. Тому учасники наради взяли на себе зобов’язання поспілкуватися з народними депутатами, органами місцевого самоврядування, іншими органами влади і переконати їх у необхідності переглянути норми Закону України від 10.07.2018 р. №2497-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств» в частині оподаткування земель лісового фонду України.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління