Майбутні ліси розпочинаються в розсаднику

3 жовтня 2018р, Новини. Прес-служба

У ДП «Бібрське лісове господарство» проведений огляд лісових розсадників, шкільних відділень, лісових культур різних років створення, плантацій новорічних ялинок, якість виконання робіт по догляду за лісовими культурами та рубок доглядів в них.

В результаті огляду виявлено, що кращих результатів в лісорозсадницькому виробництві досягли Свірзьке, Брюховицьке та Суходільське лісництва.

Зокрема в доброму стані посіви головних лісоутворюючих порід, шкільне відділення в Свірзькому лісництві, відділення зеленого черенкування та вирощування декоративного посадкового матеріалу в Суходільському лісництві.

Під час огляду було відмічено добрий стан плантації новорічних ялинок в Суходільському лісництві, в той же час в Романівському лісництві ця робота потребує значного покращення.

В Свірзькому та Брюховицькому лісництвах догляди за лісовими культурами проводяться культиватором КЛД - 1,8, що значно підвищує продуктивність праці та якість проведення доглядів. В доброму стані лісові культури дуба та якісно проведені освітлення в Свірзькому та Перемишлянському лісництвах.

Загалом більшої уваги потребують роботи по вирощуванню посадкового матеріалу в Старосільському, Романівському та Перемишлянському лісництвах.

На даний час активно йдуть роботи по вирощуванню садивного матеріалу на наступний рік. В розсадниках готуються площі під посіви, йде збір лісового насіння. Частина заготовленого насіння вже висіяна в розсадниках це вишня, черешня, слива, липа, горобина.

Активно йде заготівля жолудя дуба звичайного. На даний час лісгосп заготовив понад 6 тон жолудя дуба звичайного, який планується ще цього року висіяти в розсадниках. Не забуваємо і про інші лісоуворюючі породи бук, клен, ясен, ялину звичайну, модрину європейську. Активно йде заготівля жолудя дуба звичайного. На даний час лісгосп заготовив понад 6 тон жолудя дуба звичайного, який планується ще цього року висіяти в розсадниках. Не забуваємо і про інші лісоуворюючі породи бук, клен, ясен, ялину звичайну, модрину європейську.

Все заготовлене насіння перед посівом відправляється у Львівську насінневу лабораторію.

Активну участь у зборі насіння приймають учні шкіл, шкільних лісництв, місцеве населення. Лісівники вдячні всім, тим хто знайшов годину часу, і своїми руками приклався до вирощування майбутніх лісів. Завдяки спільній праці виросте не один могутній дуб, який є символом України.

Загалом восени роботи в лісівників чимало.


За інформацією ДП «Бібрське лісове господарство»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління