Лісівники ДП «Самбірський лісгосп» захищають ліс від самовільних рубок

29 жовтня 2018р, Новини. Прес-служба

Лісівники ДП "Самбірський лісгосп" дедалі частіше фіксують факти самовільної вирубки дерев у лісництвах підприємства. З похолоданням ця проблема актуалізується вже декілька років поспіль. Бо, шукаючи альтернативу газовому опаленню, деякі громадяни замість придбання дров законним шляхом, обирають самовільну вирубку.
Основними завданнями державної лісової охорони Самбірського лісгоспу є охорона та збереження лісових насаджень від самовільних рубок. Тому її працівники постійно здійснюють контроль за охороною лісів. Виявивши  лісопорушення, вони складають відповідні документи для притягнення винуватців до відповідальності. Будь-яка незаконна рубка карається адміністративною відповідальністю згідно зі статею 65 КУпАП України - штрафом у розмірі від п’яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а для посадових осіб – від семи до дванадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян та повне відшкодування заподіяної шкоди лісовому господарству. Варто зазначити, що в окремих випадках за самовільну порубку передбачена і кримінальна відповідальність, залежно від розміру завданої шкоди. До того ж, займаючись незаконним промислом вночі і незнаючи або нехтуючи безпечними прийомами звалювання дерев, крадії наражають себе на небезпеку.
З початку 2018 року у лісництвах ДП "Самбірський лісгосп" було скоєно 24 випадки незаконних рубок (16,7 кбм) на суму збитків 108,5 тис. грн, з них виявлено - 23 випадки. При тому, що працівники підприємства постійно проводять зустрічі з громадами місцевих рад, жителями сіл Самбірського, Дрогобицького, Городоцького, Мостиського та Миколаївського районів щодо можливості законного придбання дров для опалення і завжди наголошують на незаконності самовільних рубок та розмірах штрафів.
Лісовий відділ
ДП «Самбірський лісгосп»

Ключові слова:

ВирубкаСамовільна

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління