400 га лісу доглянули у ДП "Бібрський лісгосп"

2 листопада 2018р, Новини. Прес-служба

 У Бібрському лісгоспі тривають осінні роботи. Так, на 1 листопада лісівники підприємства вже закінчили догляди за лісовими культурами на площі понад 400 га. Ділянки, де це було потрібно, доповнили основними лісоутворюючими породами лісгоспу - крупномірними саджанцями дуба, бука, модрини. Загалом, лише доповнення провели на площі 80 га.

Зараз на підприємстві проводять оцінку роботи лісівників - інвентаризацію за поточний та попередні роки, а також вже розпочали підготовку до наступного року. Зокрема, в розсадниках підготували ґрунт та висіяли заготовлене насіння - тільки жолудя дуба звичайного посіяли понад 9 тонн. Готують ґрунт і під посадку лісових культур на наступний рік - на цьогорічних зрубах, де вже закінчили заготівлю деревини та очистили площу від порубкових решток лісівники підприємства вже підготували більше 20 га під посадку лісових культур. І поки сприятлива погода лісівники підприємства ще й проводять посадку лісових культур на цьогорічних зрубах - вже посадили 15 га нових лісів.

Тішить тенденція, що з кожним роком дедалі більше людей, окрім лісівників, хочуть зробити свій внесок у створення лісів. Посадити нові ліси на Перемишлянщині цієї осені забажали працівники райдержадміністрації, районної ради, громадські активісти та учні шкіл. Вони садили дуби в Суходільському лісництві поблизу с.Лани. Більше 30 людей, серед яких перша заступниця голови громадської ради при Львівському ОУЛМГ Наталія Писарчук, депутат Львівської обласної ради Василь Баран, керівництво Перемишлянської райдержадміністрації, районної ради, вчителі та учні Бібрської школи і працівники офісу лісгоспу та лісництва.

Перед тим, як посадити свій дубок учасники акції прослухали майстер-клас від інженера лісових культур Тараса Дмитраха про те, як правильно садити дерева і вже за кілька годин на місці похідного грабового насадження красувались рядки молодих дубочків, а на іншій частині ділянки - акуратно посіяні жолуді.

Головний лісничий підприємства

Мирослав Пилипів

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління