Спільні зусилля приносять плоди

12 листопада 2018р, Новини. Прес-служба

Працівники ДП "Сколівське лісове господарство" стали частиною дуже цікавої історії піклування про ліс - польські колеги запросили їх, аби продемонструвати власні технології прочищення лісу, видалення пошкоджених та неефективних насаджень для вирощування якісних лісових культур.

А цікава історія тим, що почалася задовго до цієї поїздки - ще 14 років тому. Тоді представники засобів масової інформації Польщі, України та Словаччини започаткували спільні заходи із відновлення лісових масивів і залучили до цього лісові підприємства. Вперше захід відбувся у Польщі в околицях м. Бірча Перемишльського повіту в Підкарпатському воєводстві, на теренах місцевого лісового господарства. Тоді представники ЗМІ та лісогосподарських підприємств трьох країн спільно висадили лісові культури. Всі наступні роки польські лісівники доглядали та охороняли ці насадження і наприкінці жовтня запросили українських та словацьких колег на демонстрацію своїх технологій.

В першу чергу відібрали та позначили дерева, які підлягають зрізанню, потім їх зрізали, відсортували і склали. Дерева більшого діаметру згодом використають для опалення, тому це спільне насадження вже принесе деякий прибуток.

Загалом роботи тривали близько чотирьох годин, а по закінченні лісівники Польщі, України та Словаччини спільно висадили саджанець дуба, вирощений за спеціальною технологією з тисячолітнього дерева. Він є символом спільних зусиль лісівників задля майбутнього Карпат.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління