Від теорії до практики: допомагаючи лісівникам студенти переймають у них досвід

10 грудня 2018р, Новини. Прес-служба

Студенти ІІ-го курсу Національного лісотехнічного університету України відвідали лісонасіннєві ділянки модрини європейської Комарнівського лісорозсадника Самбірського лісгоспу. Щороку працівники лісництва в цей період заготовляють шишки модрини, тому цьогоріч молоді завзяті хлопці під керівництвом досвідченого професора, завідувача кафедри лісових культур і лісової селекції при університеті Миколи Гузя приїхали на допомогу.

Такі практичні виїзди для студентів дуже корисні, оскільки дають змогу краще пізнати майбутню професію, здобути корисні практичні знання для подальшого навчання і познайомитися з прктиками - людьми, які вже багато років займаються лісівничою справою. Студенти зібрали 180 кг шишки модрини європейської, які далі передадуть у Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр, щоб отримати з них насіння.

Зазначимо, що розсадники відіграють важливу роль не тільки у лісовідтворенні, а й у навчанні майбутніх лісівників, адже у звичайних природних умовах хвойні дерева плодоносять в середньому один раз на кілька років, а у розсаднику – майже щороку. Це і дає змогу постійно отримувати якісне насінняу, і допомагає наочно вчитися та набиратися практики студентам.

Прес-служба

ДП "Самбірський лісгосп"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління