Відбулася офіційна зустріч представників Генеральної дирекції Державних лісів Республіка Польща з керівництвом Державного агентства лісових ресурсів України.

12 жовтня 2011р, Новини. Прес-служба

Під час зустрічі Голова Держлісагентства Віктор Сівець та Генеральний інспектор державних лісів Польщі пан Конрад Грибовскі обговорили результати співпраці між лісівниками України і Польщі, окреслили спільність плани та завдання на майбутнє.

За словами Голови Держлісагентства Віктора Сівця за 9 місяців поточного року реалізація продукції підприємствами Держлісагентства збільшилася на 40%. Прибуток зріс на 1 мільярд гривень, порівняно з аналогічним періодом минуло року. «В наступному році Держлісагентство планує перейняти досвід польських колег та залучити до ведення лісового господарства приватні компанії. А саме, використовувати їх послуги під час будівництва лісових доріг та в лісозаготівлі, що дозволить в наступному році збільшити дохід до 5 млрд. грн.» - наголосив Віктор Сівець.

В свою чергу Генеральний інспектор державних лісів Польщі Конрад Грибовскі зазначив, що у лісівників Польщі та України спільні завдання. «Головне в професії лісівника - це турбота про лісові насадження наших країн. Ми добре знаємо, що державні кордони ніколи не були перешкодою для шкідників лісу, стихійних лих та лісових пожеж. Боротьба з цими негараздами є нашим спільним завданням» - повідомив Конрад Грабовскі. «Перспектива України – це входження в Євросоюз і ми готові допомогти українським лісівникам адаптувати системи ведення лісового господарства до європейських стандартів» - наголосив Генеральний інспектор державних лісів Польщі.

Підсумовуючи результати зустрічі, Голова Держлісагентства Віктор Сівець зазначив, що лісівників України із задоволенням вивчать та використають досвід польських колег у будівництві розсадників для саджанців із закритою кореневою системою, у розвитку екологічного туризму та в організації рекреацій.

           

Довідково: З 10 по 14 жовтня в Україні з офіційним візитом буде перебувати делегація Генеральної дирекції державних лісів Республіка Польща на чолі з Генеральним інспектором державних лісів паном Конрад Грибовскі. До складу делегації також входять керівники Регіональної дирекції державних лісів в Білостоці, в Кросні, в Любліні, керівник Бюро лісового насінництва та директори декількох лісових господарств.

В рамках офіційного візиту заплановано ознайомлення польських колег з роботою ряду структурних підрозділів Держлісагентства. Це і ознайомлення з Українським науково-дослідним інститутом лісового господарства і агролісомеліорації, огляд Українського центру підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства, відвідування Миргородських, Полтавських та Харківських лісових господарств.

З Республікою Польща наша держава має понад 500 кілометрів спільного кордону. Цей кордон пролягає по лісових масивах. У лісівників Польщі та України спільні завдання. Головне в професії лісівника - це турбота про лісові насадження наших країн.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління