Приватний бізнес під гаслом: «Пенсіонери!», або Громадська організація на службі у бізнеса

23 травня 2012р, Новини. Прес-служба

Останнім часом в Україні спостерігається тенденція створення громадських організацій не з метою об’єднання громадян для захисту своїх прав та свобод, а виключно з метою захисту інтересів бізнесу, примноження статків однієї особи тощо.

Одним із таких бізнесменів в Україні виявився Дзьобак Володимир Васильович, який прикриваючись всеукраїнською громадською організацією «Всеукраїнська асоціація пенсіонерів» (далі — громадська організація), заволодів державним майном, завдає збитків державному бюджету України, користується надіями літніх людей з метою примноження власних капіталів.

У даному випадку мова йде про державне нерухоме майно, а саме: адміністративний будинок площею 220,60 кв. м по вул. Нижній Вал, 21а, який на праві господарського відання належить Державному підприємству «Український лісогосподарський центр консалтингу та логістики „Укрлісконсалтинг“.

Із 2006 року приміщення у вищезазначеній адмінбудівлі займали чотири підприємства, підпорядковані одному керівнику, — Дзьобаку В.В. Це три бізнес-структури (ТОВ «АФ „Бізнес аудит Центр“, Перша всеукраїнська кредитна спілка та ТОВ „Перша страхова компанія“) і громадська організація „Всеукраїнська асоціація пенсіонерів“.

Для збільшення прибутковості роботи своїх бізнес-структур Дзьобак В.В. заснував громадську організацію та в першу чергу отримав право пільгової орендної ставки, яка застосовується для громадських організацій при визначенні вартості орендної плати за користування державним майном. Для реалізації такої схеми Дзьобак В.В. при оформленні договорів оренди державного майна у 2006 році, оформляє саме на громадську організацію приміщення 111,20 кв.м, у той час як бізнес-структури орендують лише 8 кв.м чи 23 кв.м. Така схема дозволяє як мінімум в чотири рази зменшити надходження до державного бюджету та примножити статки бізнес-компаній.

У 2009 році термін дії відповідних договорів закінчився. Нових укладено не було.

Однак вищезазначені підприємства під керівництвом Дзьобака В.В. продовжували займати державне майно без належних на те правових підстав.

У зв’язку з чим ДП «Укрлісконсалтинг» було змушене звернутися до суду з метою захисту інтересів держави та зобов’язання відповідні бізнес-структури та громадську організацію звільнити приміщення та усунути перешкоди в користуванні державним майном.

На підставі рішень Господарського суду м. Києва громадську організацію «Всеукраїнська асоціація пенсіонерів», ТОВ АФ «Бізнес аудит Центр», Першу всеукраїнську кредитну спілку та ТОВ «Перша страхова компанія» було зобов'язати усунути перешкоди в користуванні майном, що належить до державної власності (на балансі ДП «Укрлісконсалтинг») шляхом звільнення приміщень.

Про нанесення збитків державі та неефективне використання державного майна від діяльності бізнес-організацій Дзьобака В.В. зазначалось і в акті ревізії фінансово-господарської діяльності ДП «Укрлісконсалтинг», яка була проведена Контрольно-ревізійним управлінням в м. Києві у вересні — листопаді 2011 року. В рамках ревізії було виявлено заборгованість громадської організації за фактичне користування державним майном та компенсацію витрат на комунальні послуги. На вимогу сплатити борг громадська організація зовсім перестала сплачувати кошти, чим збільшила свою заборгованість до кінця 2011 року на суму 223 289,40 грн.

1 лютого 2012 року Регіональне відділення Фонду державного майна України по м. Києву уклало із всеукраїнською громадською організацією «Всеукраїнська асоціація пенсіонерів» новий договір оренди.

ДП «Укрлісконсалтинг» як балансоутримувач погодило передачу в оренду громадській організації вищезазначене приміщення та акти приймання-передавання орендованого майна за адресою: м. Київ, вул. Нижній Вал, 21а.

Однак громадська організація не поспішає займати вищезазначене приміщення, оскільки не вирішене питання по іншим трьом бізнес-структурам. Продовжує вводити в оману громадськість, публікуючи недостовірну інформацію в ЗМІ.

Така ситуація дозволяє впевнено припустити, що Дзьобак В.В., як керівник громадської організації та ряду бізнес-структур саме завдяки соціальним спекуляціям на тему пенсіонерів вирішує свої приватні інтереси.

«Обурення викликає той факт, що керівник „Всеукраїнської асоціації пенсіонерів“ Володимир Дзьобак свій приватний бізнес замаскував під громадську організацію.

Крім того, недобросовісний орендар маніпулює не лише громадської думкою українців, а й вводить в оману керівництво Європейського союзу пенсіонерів.

Багато років бізнес-структура Дзьобака під прикриттям асоціації пенсіонерів на основі пільгової орендної плати формувала свої статки, а коли прийшов час сплатити державі заборгованість — він вдається не лише до порушення законодавства і економічних зловживань, а й до наклепів», — зазначив директор ДП «Укрлісконсалтинг» Сергій Симонов.

У зв’язку з вищезазначеним, з метою припинення інсинуацій щодо порушення в Україні прав пенсіонерів, ДП «Укрлісконсалтинг» змушене звернутися до президента Європейського союзу пенсіонерів Бернарда Вормса з проханням припинити використання Дзьобаком В.В. громадської організації «Всеукраїнська асоціація пенсіонерів» з метою захисту своїх бізнес-інтересів.

Сергій Симонов, «Дзеркало тижня. Україна» №18, 23.05.2012р.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління