У національному природному парку «Сколівські Бескиди» проведено екологічну акцію «День зустрічі птахів»

3 квітня 2013р, Новини. Прес-служба

02 квітня 2013 року з учнями шкільного лісництва при Сколівській школі-інтернат було проведено екологічну акцію «День зустрічі птахів».

Міжнародна організація ЮНЕСКО оголосила це свято Всесвітнім, тож його проводять на всій земній кулі. Міжнародний день птахів відзначається з 1906 року – 1 квітня була підписана Міжнародна конвенція по охороні птахів.

Метою акції є активізація уваги учнівської молоді до сучасних проблем приваблювання і охорони, поширення і збільшення чисельності та видового різноманіття перелітних птахів.

Завдання акції:

- розвиток гуманного ставлення до птахів, мотивація інтересу до їх охорони;

- формування відповідальності за стан оточуючого природного середовища;

- ознайомлення з видовим різноманіттям перелітних птахів рідного краю;

- залучення до практичної діяльності у проведенні робіт по приваблюванню птахів;

- сприяння вихованню активної життєвої позиції учасників акції. 

Одним з найперших птахів, що прилітають навесні в нашій краї, є шпак. Уже в перших числах березня повертаються життєрадісні пташини на батьківщину. Ще лапатий мокрий сніг падає, ще зрідка показується сонечко й небо майже завжди непогоже, а шпак уже оживлює наші місцевості своєю хриплуватою пісенькою.  

Зробити шпаківню зовсім не складно. Розвішують шпаківні на висоті 5-7 метрів. Колись було дуже популярно будувати шпаківні та розвішувати їх у парках та садах. Величезну кількість шпаків таким чином прилучили до міста.

Тому НПП „Сколівські Бескиди”, залучивши школярів Сколівської школи – інтернат, приготувались до повернення перших птахів на батьківщину.

В рамках Акції було виготовлено дуплянки та самостійно їх розвішано у парках, скверах, у лісі, біля житлових будинків та в інших місцях.

В гонитві за комфортністю життя людина переступила розумні, дозволені природою норми використання її ресурсів, більшість з яких - земля, чиста вода, рослинний і тваринний світ.

У нашій культурі пернаті вважаються символами миру, волі й сімейного благополуччя. Птахи завжди користувалися любов’ю слов’ян.

Тому давайте свідомо сприяти розповсюдженню та збереженню і відновленню популяцій і місць існування різновидів птахів, що буде внеском у збереження біорізноманіття на Землі.

Прес-служба НПП «Сколівські Бескиди»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління