Школярі допомагають лісівникам дбати про птахів та захищати ліс від шкідників

19 квітня 2013р, Новини. Прес-служба

Шпаківні — загальноприйнята назва штучних гніздівель для шпаків, синиці, мухоловок, горихвісток, та інших дрібних птахів. Шпаківні виготовляють з метою залучення птахів у ліси, парки, сади, городи і міські двори для винищення шкідливих комах.

Багато дрібних видів птахів гніздяться в дуплах дерев. Понад 60 видів птахів, що зустрічаються у Львівській області можуть селитися у штучних гніздівлях.

З найбільш відомих це: блакитна і велика синиці, повзик, хатні і польові горобці, шпак, мухоловка сіра, міська ластівка, вільшанка, боривітер і сова сіра. У зв’язку з тим що, не завжди є достатня кількість місць для побудови гнізда люди виготовляють штучні гніздівлі, забезпечуючи птахів такою необхідною домівкою. А ті, в свою чергу, наповнюють наші ліси і парки веселими піснями і допомагають боротися зі шкідниками. 

Весною в лісових масивах працівники ДП «Львівське лісове господарство» розвішують понад 300 одиниць гніздівель приманювання корисних птахів. Один лісовий птах за день винищує понад 200 шкідливих комах, короїдів, шкідників бруньок та гусінь. Загальновідомою інформацією є той обсяг роботи, який виконують синиці, годуючи пташенят: за день вони ловлять таку загальну масу різних комах, яку мають самі.

В рамках проведення всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» 15.04.2013 року в лісах Красівського лісництва ДП «Львівський лісгосп» лісівники за допомогою учнів встановили близько 50-ти штучних гніздівель для птахів (шпаківень). Участь в заході прийняли 25-ть чоловік, в тому числі 12-ть школярів. Шпаківні розвішано в дубовому та сосновому насадженнях поблизу села Красів.

Ткачук Ю.П., лісничий Красівського лісництва
ДП «Львівське лісове господарство»

 
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління