Проведено обласні конкурси за участі учнівської молоді Львівщини!

25 квітня 2013р, Новини. Прес-служба

В рамках проведення щорічної всеукраїнської Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» 23 квітня 2013 року Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства спільно з Львівським обласним дитячим еколого-натуралістичним центром, Департаментом з питань освіти, науки, сім’ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації та Львівською обласною організацією товариства лісівників України проведено ІІ етап обласних конкурсів на кращий малюнок та твір за темою «Людина та ліс» та «Конкурс на краще шкільне лісництво». 

Члени журі урочисто привітали учасників конкурсів та побажали їм творчої наснаги. З вітальним словом до конкурсантів виступили заступник директора Департаменту з питань освіти, науки, сім’ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації Книшик Світлана, перший заступник начальника – головний лісничий Львівського ОУЛМГ Ярослав Целень та директор Львівського обласного дитячого еколого-натуралістичного центру Андрій Кийко.

Окрасою відкриття обласних змагань став виступ учнів Ясеницького шкільного лісництва Турківського району.

Школярі в костюмах Лукаша та Лісової Мавки розповіли у віршованій формі глядачам про важливість збереження рослин та дерев на Землі, а також закликали присутніх дбати про наше довкілля.

Всього учасниками конкурсів стали 90 юних лісівників, зокрема за перемогу приїхали змагатись команди з 19 шкільних лісництв Львівської області.

У конкурсі на краще шкільне лісництво конкурсанти продемонстрували свої знання у теоретичному турі з питань раціонального природокористування та основ лісівництва. Під час практичного туру учасники змагалися між собою у правильності вимірювання таксаційних показників ростучого дерева, вмінні розпізнавати лісові деревно-чагарникові породи за корою, насінням, гербарним матеріалом, а лісових птахів та звірів - за опудалами.

У конкурсах кращого малюнка та твору за темою «Людина та ліс» взяли участь переможці І етапу конкурсів, який проходив на рівні державних лісогосподарських підприємств і в якому прийняло участь понад 2000 школярів з різних куточків Львівщини.

Учасники конкурсів, що зайняли призові місця, були нагороджені цінними подарунками та грамотами Департаменту з питань освіти, науки, сім’ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства та подяками Львівського обласного дитячого еколого-натуралістичного центру. Всі учасники отримали також заохочувальні подарунки за участь у обласних змаганнях.


Переможцями в номінаціях стали:

Конкурс на кращий малюнок за темою «Людина та ліс»:
I місце – Александрович Маріанна (учениця 4 класу Старосамбірського НВК І-ІІІ ст. Старосамбірського р-ну);
II місце – Сірко Альбіна (учениця 3 класу Яструбичівської ЗОШ І-ІІІ ст. Радехівського р-ну);
III місце – Піщальник Соломія (учениця 4 класу Сколівської ЗОШ І-ІІ ст. Сколівського р-ну).

Конкурс на кращий твір за темою «Людина та ліс»:
I місце – Сеничич Віра-Марія (учениця 8 класу Верхньовисоцького НВК Турківського р-ну);
II місце – Щербата Юлія (учениця 8 класу Свірської СЗШ І-ІІІ ст. Перемишлянського р-ну);
III місце – Витівська Марія (учениця 6 класу Самбірської гімназії Самбірського р-ну).

«Конкурс на краще шкільне лісництво»:

І місце – Шкільне лісництво академічної гімназії м. Сколе, при Дубинському л-ві ДП «Сколівське лісове господарство»;
ІІ місце - Шкільне лісництво "Зелений Гай", при Крукеницькому л-ві ДП «Самбірське лісове господарство»;
ІІІ місце – Зозулівське шкільне лісництво, при Зозулівському л-ві ДП «Золочівське лісове господарство».


В номінації кращий «Юний лісівник» перемогу здобула Полюга Руслана – член шкільного лісництва “Зелений гай” Крукеницького ліцею при НЛТУ Мостиського району.

Колектив шкільного лісництва академічної гімназії м. Сколе Сколівського району, що виборов перше місце у «Конкурсі на краще шкільне лісництво", представлятиме цього року Львівську область у Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв в Київській області.


Прес-служба Львівського ОУЛМГ

 

      
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління