У Держлісагентстві відбулася нарада з асоціаціями деревообробних підприємств

22 травня 2019р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

Сторони зазначили, що для врегулювання ситуації необхідно об’єднати зусилля та вжити комплекс заходів. Зокрема, обговорювалася необхідність зняття податкового навантаження на лісогосподарські підприємства.

«Ціна на деревину формується, виходячи з багатьох чинників. Це і видатки на заготівлю деревини, рентна плата, яка з цього року зросла на 50%. Окрім того, лісгоспи мають сплачувати всі необхідні податки до бюджетів різних рівнів. Ще й додався новий податок на лісові землі. Також потрібно проводити базове лісовпорядкування. Враховувати потрібно і виплату заробітної плати працівникам. Всі ці чинники впливають на формування ціни на деревину. А державні підприємства не можуть працювати збитково. І я розумію, що виникають потім проблеми і в деревообробних підприємств, адже це взаємопов’язані галузі. Тому потрібно спільно працювати, щоб нас почули і виправили ситуацію», - зазначив заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар.

Окрім того, сторони обговорили питання постачання деревини на деревообробні підприємства від різних продавців.

DSC_0675

Сторони дійшли згоди щодо необхідності збільшення кількості лісогосподарських підприємств, які підтвердили відповідність ведення лісового господарства принципам та критеріям Лісової опікунської ради (FSC-сертифікація). Адже сертифікати FSC підтверджують легальність та законність всього ланцюга – від заготівлі деревини до її реалізації. FSC-сертифікат є своєрідним знаком якості, та необхідний як продавцямсировини, так і  виробникам продукції з неї.

За результатами наради сторони домовилися продовжити діалог та напрацьовувати шляхи вирішення проблемних питань.

Прес-служба Держлісагентства

 

Новини за темою:

Володимир Бондар зустрівся з представниками Європейської Бізнес Асоціації

У Держлісагентстві обговорили питання реалізації деревини

Ключові слова:

ринок деревини

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління