Володимир Бондар обговорив з фінськими колегами питання двостороннього співробітництва

19 Червня 2019р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

Заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар на чолі української делегації лісівників провів зустріч у Міністерстві сільського та лісового господарства Фінляндії.

Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо основ лісоуправління в обох країнах та перспективи співробітництва.

До компетенції Міністерства сільського та лісового господарства Фінляндії належить розробка програм розвитку лісової галузі. Зокрема, наразі у Фінляндії діє Національна лісова стратегія 2025, план заходів з лісового біорізноманіття для південної Фінляндії 2008–2025, Стратегія наукових досліджень для лісового сектору, Стратегія фінської біоекономіки, Національний план адаптації до змін клімату.

Також міністерство займається розробкою законодавства, координацією лісівничих питань, використання лісових екосистемних послуг. Серед іншого - координацією роботи державної лісової компанії, ведення національної інвентаризації (проводить науково-дослідний інститут). А також питаннями використання деревини та міжнародного співробітництва.

Окрім того, у зустрічі взяли участь представники Інституту природних ресурсів Фінляндії (Інститут Люка). Дослідження в інституті проводяться за замовленням Міністерства і стосуються лісового господарства, сільського, рибного та біоенергетики. У лісовому господарстві це генетичні дослідження, нові продукти з деревини, стійкі насадження і природоохоронні території.

Як розповів представник Інститут, наразі проводяться дослідження щодо доцільності утримання великої кількості природоохоронних територій. Після проведення інвентаризації будуть надані рекомендації щодо збереження статусу.

Заступник Голови Держлісагентства України Володимир Бондар обговорив з представниками Міністерства сільського та лісового господарства Фінляндії можливі напрями співробітництва. Зокрема, вони стосувалися аналізу сценаріїв та прогноз розвитку лісового господарства, включаючи вплив зміни клімату; впровадження природоохоронних методологій, включаючи навчання та тренінги для українських фахівців; активізація наукової співпраці; обмін досвідом щодо організації лісокультурного виробництва на генетико-селекційній основі, технології створення і вирощування лісових культур, особливості застосування засобів захисту рослин в лісовому господарстві та ін.

Прес-служба Держлісагентства

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління