Початок майбутніх лісів

10 липня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Літо в розпалі і у лісівників гаряча пора по вирощуванню садивного матеріалу для відновлення лісів. Минулого року лісівники Бібрського лісгоспу заготовили 9460 кг лісового насіння в тому числі 9000 кг насіння дуба звичайного. Особлива увага приділяється заготівлі насіння дуба звичайного, бука лісового, дуба північного, модрини європейської, ялини звичайної, клена-явора та клена гостролистого. Для підгодівлі пернатих друзів та збільшення біорізноманіття в лісові культури вводимо черешню, сливу, аличу, горіх грецький та горіх чорний.

Приділяється увага також і вирощуванню садивного матеріалу декоративних порід. Для цього заготовляємо насіння та проводимо зелене живцювання.

Всі ці породи вирощуються в розсадниках та теплицях, які є в кожному лісництві. Загалом в лісових розсадниках щороку вирощується понад 400 тисяч сіянців та 20 тисяч саджанців лісоутворюючих та декоративних порід.

На даний час в розсадниках кипить робота по доглядах за посівами та школами.

Проводиться підживлення посівів в посівних відділеннях та теплицях, прополювання та рихлення ґрунту.

Погодні умови сприяють поширенню грибкових захворювань в теплицях та борошнистої роси на сіянцях дуба.

Борошниста роса завдає істотної шкоди, так як пригнічує ріст сіянців дуба, стовбури сіянців не ростуть вверх, а починають кущитися, що в подальшому буде впливати на якість деревини.

Для подолання захворювань сіянців протягом вегетативного періоду проводиться обприскування в розсадниках та теплицях захисними препаратами.

Добрі руки та вміло застосована агротехніка та препарати дають хороші результати.

Загалом, завдяки щоденній праці працівників Бібрського лісгоспу ми повністю забезпечені садивним матеріалом листяних та шпилькових порід, які будуть висаджені на місці зрубів в наших лісах і з яких будуть плекатися молоді високопродуктивні ліси.

 

Головний лісничий Пилипів М.І.

 

 

Ключові слова:

ДП "Бібрський лісгосп"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління