Підсумки роботи Бібрського лісгоспу за І півріччя 2019 року

17 липня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Важка і клопітка праця лісівника. Скільки любові та багаторічної праці потрібно вкласти, щоб виростити високопродуктивне насадження. Для того, щоб виростити ліс до віку стиглості необхідно 90 – 120 років. Тому ті, що створюють ліси і доглядають за ними, не в змозі  побачити творіння своїх рук в повній красі і величі. Оцінити їхню працю зможуть майбутні покоління.

Підбиваючи підсумки роботи підприємства за І півріччя 2019 року, можна відмітити, що загальні обсяги відтворення лісів склали ­­­­­­­­­112 га, з них на площі ­­­­­­34 га створено лісові культури а природнє відновлення забезпечено на площі 78 га, або 70 %.

Значна робота проводиться для забезпечення всіх видів лісокультурних робіт високоякісним садивним матеріалом основних лісокультурних порід. З цією метою лісівники виростили понад 420 тис. сіянців та саджанців.

В Перемишлянському та Старосільському лісництвах проводяться роботи по закладці нових лісових розсадників.

Лісгоспом з початку року проведені рубки з поліпшення якісного складу лісів на площі 307 га., де заготовлено 6457 м3 деревини, в тому числі 5686 м3 ліквідної деревини. Для забезпечення вітчизняних споживачів деревиною, лісгоспом на рубках головного користування заготовлено 13781 м3 деревини.

Заготовлена лісопродукція реалізується споживачам на внутрішній ринок через аукціонні торги, та для забезпечення потреб місцевого населення.

На підприємстві функціонує електронний облік деревини. Вся деревина маркується і вивозиться виключно з бирками. Поєднання програми електронного обліку деревини з бухгалтерською програмою 1-С бухгалтерія дало змогу автоматизувати всю виробничу і бухгалтерську роботу.

В 2019 році відбулись суттєві зміни на ринку деревини, що привело до зменшення попиту на лісопродукцію особливо низьких сортів. Відповідно це негативно вплинуло і на фінансовий стан підприємства.

На постійному контролі перебуває питання охорони та захисту лісу. За І півріччя 2019 року зафіксовано 2 випадки самовільної рубки лісу загальною кубомасою 21 м3, 1 випадок про незаконну рубку загальною кубомасою 20 м3 направлено  в поліцію для розслідування та притягнення до відповідальності винних осіб.

Лісгоспом в І півріччі 2019 року в повному обсязі виконані заплановані профілактичні та попереджувальні протипожежні заходи. З метою запобігання виникнення лісових пожеж створено 18 км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними в обсязі 60 км., проведено ряд заходів по попередженню пожеж.

У лісових масивах вздовж доріг загального користування та у місцях відпочинку встановлені аншлаги, біг-борди, панно на протипожежну тематику, проводиться профілактична робота серед населення.

Обсяг реалізації продукції за 6 місяців склав 22 млн. грн. Рівень середньомісячної заробітної плати по лісгоспу становить 9409 грн.

В біжучому році суттєво збільшилась плата податків до державного та місцевого бюджетів. Збільшення податків відбулось за рахунок збільшення рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів на 50 %, податку на нерухоме майно, та введення нового податку на лісові землі.

З одного кубометра реалізованої деревини підприємством сплачено 473 грн. податків, зборів та обов’язкових платежів до бюджету усіх рівнів.

За І-ше півріччя 2019 року лісгоспом сплачено до зведеного бюджету 7,5 млн. грн. податків, зборів та обов’язкових платежів, а також 1,7 млн. грн. відрахувань єдиного соціального внеску.

Податок за лісові землі, який надходить в місцевий бюджет становить 211 тис.грн. Рентної плати за використання лісових ресурсів сплачено 1,5 млн.грн., в тому числі в державний бюджет – 1,4 млн.грн., в місцевий бюджет – 0,1 млн.грн.

Недоїмка перед бюджетом та заборгованості із сплати єдиного соціального внеску на підприємстві відсутні. Лісгосп немає заборгованості із виплати заробітної плати.

Одним з важливих питань над яким лісгосп працює, це виготовлення правовстановлюючих документів на землі державного лісового фонду. З початку року на ці роботи було використано 390,2 тис.грн.

Турбота про умови життя наступних поколінь викликає зацікавленість все більшого кола громадськості.

В роботі лісгоспу діють принципи відкритості, що базуються на відкритому доступі до всієї публічної інформації, яка стосується господарського-фінансової діяльності підприємства.

 Вся фінансово-господарська діяльність лісгоспу висвітлюється, як на офіційному сайті підприємства http://бібрка-ліс.укр, так і в різних засобах масової інформації. В друкованих виданнях опубліковано 10 статтей на різну тематику, проведено 2 виступи на телебаченні, на веб-сайті підприємства розміщено 93 статті, в інших інтернет-ресурсах 62 інформації. Роботи, які проводяться в лісах, лісівники обговорюють з місцевими громадами.

Лісівники Бібрського лісгоспу також не стоять осторонь проблем та суспільного життя, є патріотами своєї держави. Лісгосп постійно надається допомога бійцям та військовим частинам, які тримають  оборону на сході країни.

Лісгосп вдячний всім тим, хто по справжньому любить ліс та цінує працю лісівників і готовий до співпраці, обговорення та вирішення лісівничих питань, які турбують громадськість.

 

Ключові слова:

ДП "Бібрський лісгосп"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління