STOP БРЕХНІ !

18 липня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Лісівники Жовківщини спростовують неправдиві звинувачення видання Zahid.net Жовківські лісівники звернулись зі скаргою до комісії з журналістської етики (КЖЕ), на неправдивий матеріал журналіста, блогера Андрія Дрозди в інтернет-виданніZahid.net, опублікованому 13 квітня цього року (посилання додаємо вкінці).«На Львівщині через конфлікт із «чорними» лісорубами багатодітній матері спалили стайню з худобою». У цій статті журналіст звинувачує працівників підприємства безпідставно, без будь-яких перевірених фактів у злочині, до якого лісівники ДП «Жовківський лісгосп» ніякого відношення не мають. 

Мало того, автор не дав можливості читацькій аудиторії почути коментар на свій захист від сторони, яку звинувачують. Матеріал вийшов однобокий, суб’єктивний, викривлений. На жаль, складається враження, що автор статті свідомо очорнив репутацію чесних людей.Комісія, під головуванням Андрія Куликова, розглянула скаргу і винесла своє рішення. «Комісія вважає: висловлюючи припущення про незаконні дії певних осіб підприємства, журналіст мав би зробити все належне для перевірки такої інформації, щоб надалі спростувати її чи підтвердити. При цьому не подано коментар працівників Соснівського лісництва ,чи їх керівництва ДП «Жовківський лісгосп», які стали об'єктом критики. Журналіст цього не зробив і на запитання Комісії не дав відповіді, чому він так вчинив. Що, на жаль, не робить йому та його виданню честі. 

Не може слугувати виправданням, на думку Комісії, позиція головного редактора інтернет-видання «Zahid.net» Олега Ониська про те, що Андрій Дрозда «не встиг перевірити інформацію, взяти думку протилежної сторони, але видання готове її надати в іншій інформації». У публікації порушено ряд норм етичного кодексу журналіста, зокрема:

пункт 6 - Повага до права громадськості на повну та об’єктивну інформацію про факти та події є найпершим обов’язком журналіста!

пункт 10 - Точки зору опонентів, в тому числі тих, хто став об’єктом журналістської критики, мають бути представлені збалансовано!

Шановні журналісти Zahid.net

У новинних повідомленнях Ви повинні утримуватись від власних оцінок, припущень щодо подій, які висвітлюєте. А якщо вже вдались до цього, то, будь ласка, надайте можливість висловитись іншим учасникам події, а найперше тим, які стали об’єктом критики та експертам, що можуть надати неупереджену оцінку того, що відбулося. А Вам, читачі, бажаємо лиш правдивих новин, а ще вміння фільтрувати те, що бачите у своїй стрічці новин та екранів телевізора.

Прес-служба ДП "Жовківський лісгосп"

https://zaxid.net/na_lvivshhini_cherez_konflikt_iz_chornimi_lisorubami_bagatoditniy_materi_spalili_staynyu_z_hudoboyu_n1479497?fbclid=IwAR1VVWB-zaivU4df7p67aacVg5Q_4eSwJ8zCEmRGxzeKXyzv25zOR_03fCA

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління